Grotte des Grandes Canalettes

Grotte des Grandes Canalettes is een bijzondere grot bij de leuke plaats Villefranche-de-Conflent, in het departement Pyrénées-Orientales.Grotte des Grandes Canalettes Volgens de kenners behoort deze grot tot de allermooiste grotten in heel Frankrijk. De grot staat ook wel bekend als ‘het ondergrondse Versailles van de Pyreneeën’, vanwege haar vele ivoorkleurige stalagmieten.

Geschiedenis van Grotte des Grandes Canalettes

Deze grot is ontstaan door een miljoenen jaren durend proces van erosie, waarbij water van een onderaardse rivier zich door de rotsen heen heeft gesleten. De ingang van de grot werd per toeval ontdekt in het jaar 1951. Hoewel al snel duidelijk werd dat hier sprake was van een enorme ontdekking, begon men pas in 1981 met het verkennen van de verschillende gangen. In 1982 werd een nieuwe ruimte in de grot ontdekt, de zogenaamde Salle Blanche, oftewel de witte zaal. Niet veel later werd een gedeelte van de grot opengesteld voor bezoekers. Hierna groeide Grotte des Grandes Canalettes al snel uit tot een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in het departement Pyrénées-Orientales.

Grotte des Grandes Canalettes vandaag de dag

Vandaag de dag is een bezoekje aan deze bijzondere grot meer dan de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pyrénées-Orientales. Vergeet niet om een warme trui mee te nemen, want in de grot is het slechts veertien graden Celsius. Voor een uitgebreid bezoek aan deze mooie grot kunt u ongeveer anderhalf uur de tijd nemen. In totaal krijgt u ongeveer vijfhonderd meter van de totale grot te zien. De vele prachtig verlichtte stalactieten en stalagmieten die u tijdens uw bezoek te zien krijgt, zullen u nog lang bijblijven. Een bezoekje aan deze grot is prima te combineren met een bezoek aan de plaats Villefranche-de-Conflent, dat slechts 300 meter van de ingang van de grot vandaan ligt.

Grotte des Grandes Canalettes bezoeken?

Wilt u deze prachtige grot zelf verkennen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk