Horreum Romain

Het Horreum Romain is een oude, ondergrondse Romeinse opslagplaats onder de plaats Narbonne in het departement Aude.Horreum Romain Deze ondergrondse opslagplaats kent een rijke geschiedenis en is leuk om te bezoeken wanneer u uw vakantie in de buurt van Narbonne doorbrengt.

Geschiedenis van het Horreum Romain

Het is niet precies bekend wanneer deze ondergrondse opslagplaats gebouwd werd. Naar alle waarschijnlijkheid dateert het uit het einde van de eerste eeuw na Christus. Men vermoedt dat deze opslagplaats deel uit maakte van een lokale markt. In deze opslagplaats bewaarden de Romeinen de voorraden voor de plaats Narbo Martius, het hedendaagse Narbonne. Deze plaats lag aan de via Domitia, een belangrijke Romeinse handelsroute. Na de val van het Romeinse Rijk raakte deze ondergrondse opslagplaats in de vergetelheid. Pas in het jaar 1838 werd het Horreum herontdekt. Deze opslagplaats bleek door de eeuwen heen goed bewaard te zijn gebleven. Na de ontdekking werd deze opslagplaats aan een grondig onderzoek onderworpen. Hierbij werden onder andere verschillende Romeinse munten werden gevonden. In 1966 werd het Horreum geklasseerd als historisch monument. Sinds 1976 is deze bijzondere ondergrondse opslagplaats toegankelijk voor bezoekers.

Het Horreum Romain vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in de omgeving van de plaats Narbonne, of elders in het departement Aude? En bent u geïnteresseerd in de rijke Romeinse geschiedenis van deze streek? Dan is een bezoekje aan het Horreum Romain in Narbonne absoluut de moeite waard. Voor een uitgebreid bezoek aan deze interessante locatie kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Een bezoekje is leuk voor jong en oud en prima te combineren met een uitgebreider bezoek aan de leuke plaats Narbonne!
Horreum Romain

Het Horreum Romain bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende oude Romeinse opslagplaats onder de plaats Narbonne zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: