Kasteel van Beaucaire

Het kasteel van Beaucaire ligt aan de rivier Rhône en staat bekend als een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de plaats Beaucaire. Het kasteel van Beaucaire kent een rijke geschiedenis.Kasteel van Beaucaire

Geschiedenis van het kasteel van Beaucaire

Het kasteel van Beaucaire werd gebouwd op de locatie van de Romeinse nederzetting Ugernum. Het kasteel werd gebouwd als reactie op een zeer rumoerige periode waarin de plaats Beaucaire meerdere malen achtereenvolgens werd geplunderd door de Bourgondiërs, Visigoten en de Saracenen. Het kasteel zou door de eeuwen heen nog meerdere malen versterkt worden. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen werd zowel het kasteel als de plaats Beaucaire veroverd door de kruisvaarders. Nadat de Languedoc werd geannexeerd door het Franse Koninkrijk werd het kasteel van Beaucaire volledig verbouwd en versterkt. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland werd het kasteel aangevallen door de Engelsen, waardoor het kasteel zwaar beschadigd raakte. Ook tijdens de Godsdienstoorlogen in de zeventiende eeuw kreeg het kasteel het zwaar te verduren. Na deze rumoerige periode werd het kasteel deels hersteld. In het jaar 1875 werd het kasteel aangemerkt als historisch document door het Franse ministerie van Cultuur. Mede hierdoor staat het kasteel tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste kastelen in de regio.

Het kasteel van Beaucaire vandaag de dag

Vandaag de dag is het kasteel van Beaucaire opengesteld voor bezoekers. Vanaf de top van het kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Zo kunt u, naast de plaats Beaucaire, ook de moerassen van de Camargue zien liggen, evenals de plaats Tarascon met haar kasteel. Binnen de muren van het kasteel van Beaucaire bevindt zich ook het Musée Auguste-Jacquet. Dit museum is onder meer interessant vanwege haar archeologische afdeling met Gallo-Romeinse voorwerpen uit de omgeving. Ook worden er het hele jaar door shows met adelaars opgevoerd, de zogenaamde ‘Les Aigles de Beaucaire’. Hoewel het kasteel nooit in zijn geheel is hersteld, is het alsnog de moeite waard om te bezoeken. Een bezoekje aan dit bijzondere kasteel is prima te combineren met een bezoek aan de plaats Beaucaire zelf: een heerlijk dagje uit wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied.
Kasteel van Beaucaire

Het kasteel van Beaucaire bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: