Kathedraal van Maguelone

De kathedraal van Maguelone is een oude kathedraal op het eilandje Maguelone.Kathedraal van Maguelone Dit eilandje ligt bij de plaats Villeneuve-lès-Maguelone, iets ten zuiden van de grote stad Montpellier. De kathedraal werd tussen de twaalfde en dertiende eeuw gebouwd op deze bijzondere locatie.

Geschiedenis van de kathedraal van Maguelone

Op de locatie van de kathedraal werd al vroeg in de geschiedenis een Griekse kolonie gesticht onder de naam Megalonia. Na de val van het Romeinse Rijk stichtten de Visigoten hier de plaats Maguelone. Deze plaats werd in de achtste eeuw na Christus volledig verwoest door de Franken. Halverwege de elfde eeuw na Christus begon men met het herbouwen van de kathedraal, die ooit in het plaatsje Maguelone heeft gestaan. Tijdens de restauratie van de kathedraal werden er ook talloze verdedigingswerken aangelegd. Zo kon men het eilandje waar de kathedraal van Maguelone op staat verdedigen tegen de vijand. Al relatief snel nadat de kathedraal nagenoeg volledig was hersteld, werd de kathedraal alweer verlaten. In de negentiende eeuw werd de vervallen kathedraal gekocht door Frédéric Fabrege, die met de restauratie begon. In 1875 werd de volledig herstelde kathedraal weer geopend.

Kathedraal van Maguelone vandaag de dag

Tot op de dag van vandaag is de kathedraal van Maguelone een bijzondere bezienswaardigheid. Dankzij zijn opvallende ligging, op een eilandje net in het binnenland achter de stranden, is een bezoekje aan deze kathedraal prima te combineren met een dagje aan het strand. Wanneer u de kathedraal bezoekt zal u opvallen dat vele historische elementen ondanks de turbulente geschiedenis relatief goed bewaard zijn gebleven. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de fragmenten van grafstenen uit de Romeinse tijd. Voor een uitgebreid bezoek aan deze bijzondere kathedraal kunt u gerust enkele uren de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault is een bezoekje aan deze bijzondere locatie meer dan de moeite waard!

In de omgeving de kathedraal van Maguelone

Deze mooie kathedraal ligt in het departement Hérault. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Hérault en de mooiste steden en dorpen in Hérault inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

De kathedraal van Maguelone bezoeken?

Wilt u deze mooie kathedraal zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Hérault op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk