La grotte de Trabuc

De grot Trabuc ligt iets ten westen van de stad Alès, in de regio Languedoc-Roussillon. Deze grot staat bekend als een van de mooiste grotten in de regio.

Trabuc

Geschiedenis van de grot Trabuc

Het bestaan van de grot is al sinds mensenheugenis bekend. Gedurende verkenning van de grotten door een team van speleologen, zijn meerdere botten en gereedschappen gevonden. Uit verder onderzoek is gebleken dat de grot al sinds de Prehistorie bewoont moet zijn geweest. Later in de geschiedenis heeft de grot ook gediend als toevluchtsoord voor de Hugenoten. Ook werd hier regelmatig kruit opgeslagen. Ook zou de grot gebruikt zijn als rovershol. Het gebied rondom de grot werd namelijk geteisterd door allerlei overvallen en berovingen. De rovers gebruikten hierbij een Trabuc. Dit is een pistool met een brede opening. Hier heeft deze grot dan ook haar naam aan te danken. Vanaf het jaar 1832 is de grot Trabuc meerdere malen verkend door teams van speleologen. In totaal werd er een gangenstelsel met een lengte van meer dan zeven kilometer in kaart gebracht. Tot op de dag van vandaag is men nog steeds bezig met de verdere verkenning van deze grot. Hoewel er al veel gedeeltes van deze grot in kaart zijn gebracht, heeft deze indrukwekkende grot tot op de dag van vandaag nog niet al haar geheimen prijsgegeven.

De grot Trabuc vandaag de dag

Vandaag de dag is de grot Trabuc toegankelijk voor bezoekers. Onder begeleiding van een deskundige gids krijgt u alle mooie gedeeltes van deze grot te zien. Voor de echte avonturiers onder ons is er de mogelijkheid om een lange ondergrondse verkenning te doen onder begeleiding van een professionele speleoloog. Deze verkenning is er in twee varianten: een variant die drie uur duurt, en een variant die maar liefst vijf uur duurt. Of u nou van plan bent om deze uitgebreide tocht onder de grond mee te maken, of toch liever de standaard rondleiding volgt: een bezoekje aan de grot Trabuc is absoluut de moeite waard!

Trabuc

De grot Trabuc bezoeken?

Zelf deze mooie grot verkennen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: