Lac du Salagou

Lac du Salagou is een stuwmeer van de rivier Salagou bij de plaatsen Clermont-l’Hérault en Liausson. Dit meer is ongeveer 700 hectare groot en staat bekend als een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in het departement Hérault.Lac du Salagou

Geschiedenis van het Lac du Salagou

Het plan om het meer van Salagou aan te leggen begon in 1950. In 1964 begon men met de bouw van de stuwdam, waarna het meer in 1968 gevuld werd. De oorspronkelijke vallei waar het meer in ligt werd onder water gezet om de streek beter te kunnen irrigeren. Al vrij snel na de aanleg van dit stuwmeer werd het meer ontdekt door de eerste toeristen. Het meer bleek uitstekend geschikt voor allerlei watersporten als windsurfen en kajakken. Ook vormde dit meer al snel een plek van verkoeling voor de inwoners van de omgeving, die als warm en dor bekend staat. Met name in de laatste decennia is het Lac du Salagou en haar prachtige, okerrode omgeving, uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming.

Het Lac du Salagou vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault is een bezoekje aan dit bijzondere meer absoluut de moeite waard. Dankzij de vele watersportmogelijkheden, de leuke plekjes waar u heerlijk kunt zwemmen en de prachtige omgeving is er voor ieder wat wils. In de omgeving van dit meer zijn verschillende wandelroutes uitgezet, zodat u deze prachtige okerrode omgeving kunt verkennen. Dit stuwmeer is prima bereikbaar vanuit grotere plaatsen als Montpellier, Sète of Béziers. Ook vanuit kleinere plaatsen als Lodève, Saint-Guilhem-le-Dèsert of Pézenas is dit stuwmeer echter goed bereikbaar. Een bezoekje aan het Lac du Salagou is geschikt voor het gehele gezin!
Lac du Salagou

Het Lac du Salagou bezoeken?

Wilt u dit prachtige stuwmeer zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: