Les Orgues d’Ille-sur-Têt

Vlakbij het plaatsje Ille-sur-Têt in het departement Pyrénées-Orientales ligt een prachtig landschap dat bekend staat als ‘Les Orgues d’Ille-sur-Têt’, vrij vertaald de orgelpijpen van Ille-sur-Têt. Dit zijn prachtige rotsformaties die als resultaat van natuurlijke erosie zijn uitgesleten in de vorm van orgelpijpen.Les Orgues d'Ille-sur-Têt

Geschiedenis van Les Orgues d’Ille-sur-Têt

Het prachtige landschap van Les Orgues d’Ille-sur-Têt is het indrukwekkende resultaat van miljoenen jaren durende erosie. Door de invloeden van de aarde, de zon, wind en water is dit indrukwekkende landschap uitgesleten uit zacht zandsteen. Al vroeg in de geschiedenis herkende men orgelpijpen in de soms wel 12 meter hoge uitgesleten stukken rots. Door de eeuwen heen heeft men deze bijzondere rotsen ook wel de ‘schoorstenen van de elfen’ genoemd. Volgens anderen had het landschap wel wat weg van de ruïnes van kastelen zoals deze elders in de regio te vinden zijn. Dit bijzondere landschap is door de eeuwen heen gekoesterd en is dan ook tot op de dag van vandaag te bezoeken voor geïnteresseerden.

Les Orgues d’Ille-sur-Têt vandaag de dag

Het landschap van Les Orgues bij het plaatsje Ille-sur-Têt is absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren, wanneer u in de omgeving verblijft. Dit gebied, dat tegenwoordig beschermd is, is tegen een kleine betaling te bezoeken. Zo zijn er verschillende wandelpaden aangelegd via welke u dit bijzondere landschap kunt verkennen. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u hier werkelijk waar verbluffend mooie foto’s maken. Wanneer u dit bijzondere landschap bezoekt kunt u dit gebied zonder gids verkennen. Bij de ingang van dit natuurgebied bevindt zich een klein winkeltje, waar u aan het juiste adres bent voor een heerlijk verkoelend drankje tijdens de warme zomerdagen. Voor een bezoekje aan Les Orgues d’Ille-sur-Têt kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pyrénées-Orientales is een bezoekje aan Les Orgues d’Ille-sur-Têt meer dan de moeite waard!
Les Orgues d'Ille-sur-Têt

Les Orgues d’Ille-sur-Têt bezoeken?

Wilt u dit prachtige, door erosie gevormde landschap zelf bewonderen? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk