Mont Lozère

Mont Lozère is met 1699 meter de hoogste bergtop in de Cevennen en ligt in het departement Lozère.Mont Lozère Deze berg is een geliefde wintersport locatie en staat bekend om zijn prachtige natuur. Ook staat Mont Lozère bekend als de bron van de rivier Tarn.

Geschiedenis van Mont Lozère

De omgeving van deze indrukwekkende berg werd al zeer vroeg in de historie bewoond. Zo zijn er op de zuidhelling van de berg meerdere menhirs gevonden, de zogenaamde Cham des Bondons. De eerste vermelding van de berg dateert uit een document uit de eerste eeuw na Christus. Dankzij dit document is bekend dat de velden op de berg veelal gebruikt werden voor de veehouderij. Ook zijn er op en rondom de berg nog talloze Maltese kruisen te vinden. Deze kruisen zijn vormen een stille herinnering aan de orde van de Hospitaalridders. Deze ridderorde had een commanderij in het plaatsje Pont-de-Montvert en de berg maakte deel uit van het landgoed van deze ridderorde. Vanaf het einde van de negentiende eeuw raakte Mont Lozère steeds bekender onder het grote publiek. Zo ontdekte men de prachtige natuur op de berg en werden er vele mooie wandelroutes aangelegd.

Mont Lozère vandaag de dag

Vandaag de dag is een uitstapje naar deze indrukwekkende berg absoluut de moeite waard wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Cevennen, of elders in het departement Lozère. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u vanaf de top van de berg genieten van een mooi uitzicht. Voor een uitgebreide wandeling via een van de vele wandelpaden kunt u gerust een middag de tijd nemen. Het bekendste wandelpad is de GR 70, ook wel “het pad van Stevenson” genoemd. Via deze wandelroute wandelt u door een bijzonder mooi granieten landschap!
Mont Lozère

In de omgeving van Mont Lozère

Deze mooie bergtop ligt in het departement Lozère. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Lozère en de mooiste steden en dorpen in Lozère inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

Mont Lozère bezoeken?

Wilt u deze mooie bergtop zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Lozère op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lozère ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk