Paleis van de koningen van Mallorca

Het paleis van de koningen van Mallorca is een indrukwekkend paleis in de stad Perpignan, in het departement Pyrénées-Orientales. Dit paleis staat bekend als een van de belangrijkste bezienswaardigheden in deze stad.

Geschiedenis van het paleis van de koningen van Mallorca

De geschiedenis van dit mooie paleis begon in het jaar 1276, toen Jacobus II van Mallorca tot koning werd uitgeroepen. Hij maakte Perpignan hoofdstad van het koninkrijk Mallorca en beval tot de bouw van het paleis. Jacobus II koos als locatie voor een heuvel met de naam Puig del Rey. De bouw van het paleis van de koningen van Mallorca werd in 1309 afgerond. Als gevolg van de Frans-Spaanse Oorlog werd een vleugel van het paleis verwoest. Toen de Frans-Spaanse Oorlog in het jaar 1659 werd beëindigd met het Verdrag van de Pyreneeën, werd de stad Perpignan toegekend aan het koninkrijk Frankrijk. Hiermee kwam ook het paleis van de koningen van Mallorca in Franse handen.

Het paleis van de koningen van Mallorca vandaag de dag

Vandaag de dag is het paleis van de koningen van Mallorca in Perpignan absoluut de moeite waard om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pyrénées-Orientales. Een bezoekje aan dit mooie paleis biedt een mooie inzage in de rijke geschiedenis van de stad Perpignan. Voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust een middag de tijd nemen. Een bezoek aan dit paleis is goed te combineren met een leuke wandeling door de prachtige historische binnenstad van Perpignan, die bekend staat om haar Catalaanse invloeden. Ieder jaar weer, in het laatste weekend van augustus, vindt er een leuk muziekfestival plaats in het paleis, het zogenaamde Guitares au Palais. Wanneer u in deze periode uw vakantie doorbrengt in de omgeving van Perpignan is ook dit leuke muziekfestival leuk om te bezoeken!
Paleis van de koningen van Mallorca

Het paleis van de koningen van Mallorca bezoeken?

Wilt u dit indrukwekkende paleis in de stad Perpignan zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk