Pic du Canigou

De Pic du Canigou is een hoge bergtop, gelegen aan de oostkant van de Pyreneeën, in het departement Pyrénées-Orientales. De berg is circa 2784 meter hoog. Vanaf de top kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de vlakten van Roussillon. Op heldere dagen is zelfs de stad Barcelona zichtbaar vanaf de top. Pic du Canigou

Geschiedenis van Pic du Canigou

Deze bijzondere berg staat symbool voor de Catalaanse identiteit. Voor zover bekend had de berg geen eigen naam voor de tiende eeuw na Christus. De naam Canigou zou zijn afgeleid van het woord Kan, wat rotsachtige top zou betekenen. De koning van Aragon was in het jaar 1285 na Christus officieel de eerste beklimmer van de berg. Volgens een legende gooide hij bovenop de top van de berg een steen in een bergmeer, waardoor er een draak verscheen. Mede dankzij deze legende is Pic du Canigou een symbool voor de Catalanen. Lang werd gedacht dat de Canigou de hoogste berg was van de gehele bergketen. Het lijkt waarschijnlijk dat dit kwam door de enorme omvang van de berg. De betekenis van Pic du Canigou voor het Catalaanse volk wordt duidelijk gemaakt door de Catalaanse dichter Jacint Verdaguer, die de Pic du Canigou als volgt omschrijft:
“De Pic du Canigou een enorme magnolia die zich ontluikt op een tak van de Pyreneeën, zijn bijen zijn feeen, zijn vlinders zijn zwanen en adelaars, zijn gekwetste bergkammen vormen een kelk van zilver in de winter, van goud in de zomer. ”

Pic du Canigou vandaag de dag

Vandaag de dag is dit een drukbezochte berg. Jaarlijks genieten velen van het prachtige uitzicht vanaf deze berg. Ook kan er in de nabije omgeving van deze berg naar hartenlust gewandeld worden. De top van de berg is echter alleen te voet bereikbaar. Voor diegenen die de moeite nemen om de top van de berg te voet te bereiken, wacht echter een magnifiek uitzicht over Roussillon en Catalonië aan de andere kant.
Pic du Canigou

Pic du Canigou bezoeken?

Wilt u deze prachtige berg zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant: