Pic Saint-Loup

De Pic Saint-Loup, vrij vertaald de berg van de heilige Loup, is een berg in het departement Hérault bij het plaatsje Saint-Mathieu-de-Tréviers. Deze berg is 658 meter hoog, waardoor het boven alle heuveltoppen in de omgeving uittorent. Zowel de berg als de omringende omgeving is geliefd onder wandelaars en bergbeklimmers.

Geschiedenis van Pic Saint-Loup

De Pic Saint-Loup ontleent zijn naam aan een legende uit de middeleeuwen. Volgens deze legende zouden drie broers genaamd Loup, Guiral en Clair alleen verliefd zijn geweest op de schone Bertrade. De broers vertrokken echter op kruistocht zonder dat zij wisten wie de schone Bertrade als echtgenoot zou kiezen. Toen de drie broers ongeschonden terugkeerden uit het Heilige Land bleek de schone Bertrade echter overleden. Uit verdriet besloten de drie broers elk om de rest van hun leven als kluizenaar door te brengen op de top van een berg. Loup bracht de laatste jaren van zijn leven door op de berg die nu bekend staat als Pic Saint-Loup.

De berg werd al vroeg in de geschiedenis als belangrijke strategische locatie beschouwd. Dit heeft onder meer geresulteerd in de bouw van het kasteel van Montferrand, dat sinds 1108 op de oostelijke rand van de Pic Saint-Loup ligt. In de negentiende eeuw werd de berg en zijn omgeving steeds bekender onder wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers waardoor deze bijzondere berg vandaag de dag bekend staat als een van de mooiste natuurgebieden in het departement Hérault.

Pic Saint-Loup vandaag de dag

Vandaag de dag staat de omgeving van Pic Saint-Loup bekend als een zeer geliefde vakantiebestemming voor de wandelaars, bergbeklimmers en natuurliefhebbers onder ons. Diegenen die de top van deze berg weten te bereiken kunnen tijdens de heldere zomerdagen genieten van een adembenemend uitzicht. Zo kunt u tijdens de heldere dagen zelfs de Mont Ventoux en de Mont Aigoual in de verte zien liggen. In de omgeving van deze berg zijn verschillende wandelroutes uitgezet, voor zowel getrainde wandelaars als minder goed getrainde wandelaars. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault is een bezoekje aan deze bijzondere berg meer dan de moeite waard.

In de omgeving van Pic Saint-Loup

Deze mooie berg ligt in het departement Hérault. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Hérault en de mooiste steden en dorpen in Hérault inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

Pic Saint-Loup bezoeken?

Wilt u deze mooie berg zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Hérault op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant:

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Zonnig Zuid-Frankrijk