Pont du Diable

Pont du Diable is een oude Romaanse brug over de rivier Hérault in het gelijknamige departement, bij de plaats Saint-Jean-de-Fos. De Pont du Diable is een van de oudste Romaanse bruggen in het zuiden van Frankrijk en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze brug moet u overigens niet verwarren met de brug met dezelfde naam in het departement Ardèche.Pont du Diable

Geschiedenis van Pont du Diable

Uit onderzoek is gebleken dat de bouw van de Pont du Diable in het jaar 873 werd afgerond. Aan de bouw van deze brug is een legende verbonden, waar de brug haar naam aan dankt. Zo zou de duivel, tijdens het bouwproces, iedere nacht het werk dat door de bouwlieden eerder die dag was verricht, weer ongedaan maken. Op een dag waren de bouwlieden het zat en sloten zij een pact met de duivel. Hierbij spraken zij af dat de duivel de ziel van de eerste die de brug zou oversteken tot zich zou nemen. Geen van de bouwlieden voelde er echter ook maar iets voor om hun leven te geven. Daarom bedachten zij een list, en lieten zij, zodra de bouw van de brug was voltooid, een hond als eerste de brug oversteken. De duivel was woedend en probeerde de brug te vernietigen, maar dit mislukte en de duivel viel in het water. In de achttiende eeuw werd de brug verder uitgebreid en op 5 april 1935 werd de brug geclassificeerd als historisch monument op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela.

Pont du Diable vandaag de dag

Vandaag de dag is de Pont du Diable een geliefde toeristische bezienswaardigheid. Veel mensen combineren een bezoekje aan deze bijzondere, historische brug met een bezoekje aan de nabijgelegen Grotte de Clamouse, een bezoek aan het bijzondere plaatsje Saint-Guilhem-le-Désert, of een ritje door de prachtige Gorges de l’Hérault. Bovendien is er een meertje bij de brug, waar u tijdens de warme zomerdagen heerlijk kunt afkoelen. Een bezoekje aan deze bijzondere brug is meer dan de moeite waard, vergeet vooral niet om uw fototoestel mee te nemen want bij de Pont du Diable kunt u prachtige foto’s maken!
Pont du Diable

De Pont du Diable bezoeken?

Wilt u deze bijzondere oude brug zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de nabije omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: