Tempel van Diana

De tempel van Diana is een oude Romeinse tempel uit de eerste eeuw na Christus. Deze bijzondere tempel staat bekend als een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad Nîmes, in het departement Gard. Evenals de Arena van Nîmes, het Maison Carrée en Tour Magne is de tempel van Diana een prachtige herinnering uit het Romeinse verleden van Nîmes. Dit historische monument bevindt zich aan de rand van het centrum, in het stadspark Jardins de la Fontaine. Tempel van Diana

Geschiedenis van de tempel van Diana

Uit archeologisch onderzoek is gebleken dat de naam ‘Temple de Diana’ wellicht niet helemaal juist is. Hoewel de naam doet suggereren dat het hier om een tempel gaat die gewijd is aan de Romeinse godin Diana, was de tempel gebouwd ter ere van de Romeinse keizer Augustus. Het vermoeden bestaat dat het gebouw een culturele functie had. Zo is het waarschijnlijk dat het gebouw dienst deed als bibliotheek. In de middeleeuwen deed het gebouw dienst als klooster, waardoor het deze periode relatief ongeschonden door kwam. Later deed het gebouw dienst als opslagplaats voor onder meer hout en hooi. In de loop der eeuwen werd dit bijzondere bouwwerk steeds verder ontmanteld. Zo werden onder meer de zuilen en de frontons afgebroken, waarna het dak instortte. Ook werd de zuidelijke muur gesloopt, zodat deze stenen gebruikt konden worden voor andere bouwwerken. Toen men in het jaar 1745 de oorspronkelijke bodem van de tempel van Diana ontdekte, werden de sloopwerkzaamheden van het gebouw onmiddellijk stilgelegd. Hierdoor behoort dit bijzondere bouwwerk tot op de dag van vandaag tot de mooiste bezienswaardigheden in de stad Nîmes.

De tempel van Diana vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie in of rondom de stad Nîmes doorbrengt, is een bezoekje aan dit indrukwekkende bouwwerk absoluut de moeite waard. Evenals de Arena van Nîmes, het Maison Carrée en Tour Magne biedt dit bouwwerk een interessante inzage in het Romeinse verleden. Een bezoekje aan deze bijzondere tempel kan prima gecombineerd worden met een wandeling in het park Les Jardins de la Fontaine, waar de tempel in ligt. Hoewel dit bouwwerk minder bekend is dan bijvoorbeeld de Arena van Nîmes, is deze tempel meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren.
Tempel van Diana

In de omgeving van de Tempel van Diana

Deze prachtige tempel ligt in het departement Gard. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Gard en de mooiste steden en dorpen in Gard inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

De Tempel van Diana bezoeken?

Wilt u deze mooie tempel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Gard op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk