Tour Magne

Tour Magne is een grote toren, gelegen op het hoogste punt van de stad Nîmes, Mont Cavalier. Deze toren is het laatst overgebleven stuk van de oude ring verdedigingswerken van de stad, oorspronkelijk gebouwd in opdracht van de Romeinse keizer Augustus.Tour Magne

Geschiedenis van Tour Magne

Al tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk was Nîmes een zeer belangrijke plaats. In de derde eeuw na Christus begon men met de bouw van een grote toren, op het hoogste punt van de stad. De toren diende als uitkijkpunt vanwaar men de belangrijke handelsroutes in de gaten kon houden. Tour Magne was oorspronkelijk van Keltische origine. Het was keizer Augustus die de opdracht gaf om de toren te versterken en te integreren met de verdedigingsmuur van de stad Nîmes. Door de eeuwen heen heeft de toren altijd een zeer belangrijke strategische rol gespeeld. Zo werd de toren bijvoorbeeld ook gebruikt om de stad Nîmes te beschermen tegen de Engelsen, tijdens de Honderdjarige Oorlog. Waar de rest van de oorspronkelijke verdedigingswerken rondom Nîmes in verval raakte, wist Tour Magne de tand des tijds redelijk goed te doorstaan. In de negentiende eeuw na Christus werd het interieur van deze ooit zo belangrijke toren volledig gerestaureerd, waardoor deze tot op de dag van vandaag te bezoeken is voor geïnteresseerden.

Tour Magne vandaag de dag

Vandaag de dag is Tour Magne een van de verschillende indrukwekkende overblijfselen in en rondom de stad Nîmes, die doen herinneren aan haar Romeinse verleden, zoals bijvoorbeeld ook de arena van Nîmes en het Maison Carrée. Wanneer u de stad Nîmes bezoekt, is een bezoekje aan Tour Magne meer dan de moeite waard. Vanaf deze hoge toren kunt u namelijk genieten van een prachtig uitzicht over de stad. Ook zijn er in de toren verschillende panelen te vinden die laten zien hoe de stad Nîmes er in de Romeinse tijd uit moet hebben gezien. Een bezoekje aan deze indrukwekkende toren is absoluut de moeite waard en is prima te combineren met een bezoekje aan de arena van Nîmes en het Maison Carrée.
Tour Magne

Tour Magne bezoeken?

Wilt u deze indrukwekkende toren zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: