Train à Vapeur des Cévennes

Train à Vapeur des Cévennes is een stoomtreintje dat tussen de plaatsen Anduze en Saint-Jean-du-Gard rijdt.Train à Vapeur des Cévennes Dit leuke treintje staat bekend als een van de leukste bezienswaardigheden van de Cevennen. Een ritje met dit stoomtreintje is leuk voor het hele gezin!

Geschiedenis van Train à Vapeur des Cévennes

Al aan het einde van de negentiende eeuw had men besloten dat de plaats Saint-Jean-du-Gard middels een treinverbinding verbonden moest worden met de plaats Anduze. De aanleg van deze treinverbinding was van groot belang voor de zijdefabrieken die in dit gedeelte van het departement Gard gelegen waren. In het jaar 1905 begon men met de aanleg van deze treinverbinding. Het zou vier jaar duren voordat de treinverbinding in het jaar 1909 ingehuldigd kon worden. Vanaf de jaren zeventig van de vorige eeuw nam het belang van deze treinverbinding voor de lokale industrie sterk af, waardoor men overwoog om de treinverbinding in zijn geheel op te heffen. Men besloot echter om de treinverbinding in stand te houden voor het toerisme. Sinds 1982 is de zogenaamde Train à Vapeur des Cévennes bekend komen te staan als een van de leukste bezienswaardigheden in de Cevennen!

Train à Vapeur des Cévennes vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Gard, of in het aangrenzende departement Lozère? Dan is een uitstapje naar dit leuke treintje absoluut de moeite waard. Wanneer u besluit om een ritje te maken met dit leuke treintje kunt u zowel in de plaats Anduze als in de plaats Saint-Jean-du-Gard opstappen. De stoomtrein rijdt in ongeveer 40 minuten van de ene naar de andere plaats. Er is een tussenstop bij de mooie Bamboetuin van Prafrance, beter bekend als de Bambouseraie de Prafrance, bij de plaats Anduze. Een ritje met de stoomtrein van de Cevennen is dan ook uitstekend te combineren met een bezoekje aan deze mooie bamboetuin!
Train à Vapeur des Cévennes

Train à Vapeur des Cévennes bezoeken?

Wilt u zelf een ritje maken met deze authentieke stoomtrein in het departement Gard? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: