Gard

Het departement Gard is een van de vijf departementen van de regio Languedoc-Roussillon. De andere vier departementen zijn: Aude, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. Het departement Gard is omgeven door de departementen Hérault, Lozère, Aveyron, Bouches-du-Rhône, Vaucluse en de Ardèche. In het departement Gard liggen veel plaatsen, waarvan Nîmes, Alès, Bagnols-sur-Cèze, Uzès en Villeneuve-lès-Avignon de belangrijkste zijn.Gard

Geschiedenis van het departement Gard

Het departement beschikt over een rijke historie die teruggaat tot aan de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Het departement werd sinds het jaar 118 voor Christus doorkruist door de Via Domitia, een van de belangrijkste handelsroutes van het Romeinse Rijk. De aanwezigheid van deze handelsroute zorgde ervoor dat het departement tot aan de val van het Romeinse Rijk een voortvarende periode doormaakte. Het departement werd op 4 maart van het jaar 1790 gecreëerd, tijdens de Franse Revolutie. Het departement speelde van oudsher een belangrijke rol in de textielindustrie en vormde, dankzij de ontwikkeling van de spoorwegen, een belangrijk spoorwegknooppunt, waardoor het veel rijkdom vergaarde. Ondertussen ging men zich in het departement steeds meer richten op de wijnbouw, waardoor de streek tot op de dag van vandaag bekend staat om haar heerlijke wijnen.

Gard vandaag de dag

Vandaag de dag is dit departement een zeer geliefde vakantiebestemming. Er is genoeg te zien en te beleven. Wat te denken van de mooiste stad Nîmes, met haar Romeinse arena en het Maison Carrée? Of de prachtige plaats Sommières? Wellicht de meest bekende bezienswaardigheid in dit departement is de wereldberoemde Pont du Gard. Dit oude Romeinse aquaduct, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is een van de best bewaard gebleven Romeinse aquaducten rond de Middellandse Zee. De combinatie van de vele prachtige bezienswaardigheden en leuke plaatsen maakt dit prachtige departement een ideale vakantiebestemming.
Gard

Vakantie in Gard?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: