Hérault

Het departement Hérault is een van de vijf departementen van de regio Languedoc-Roussillon. De overige vier departementen zijn: Aude, Gard, Lozère en Pyrénées-Orientales. Het departement Hérault wordt omgeven door de departementen Aude, Tarn, Aveyron en Gard. In het zuiden ligt de kustlijn van de Middellandse Zee. Het departement staat bekend om haar sterk wisselende landschappen. Van haar prachtige, uitgestrekte stranden in het zuiden, tot aan het woeste heuvellandschap van de Cevennen in het noorden. Het departement is vernoemd naar de gelijknamige rivier, die door het gebied stroomt. Hérault

Geschiedenis van het departement Hérault

Uit verschillende archeologische onderzoeken is gebleken dat dit departement en de omringende gebieden al zeer vroeg in de geschiedenis bewoond moeten zijn geweest. Zo zijn er in verschillende grotten sporen gevonden van prehistorische voorwerpen, die er op duiden dat onze prehistorische voorvaderen al in dit gebied leefden. Het departement werd, samen met 82 andere departementen in Frankrijk, gecreëerd op 4 maart 1790, tijdens de Franse Revolutie. Het departement ontstond uit de voormalige provincie Languedoc. Al snel groeide het departement uit tot een van de belangrijkste wijnstreken in heel Frankrijk. De wijnindustrie in dit gebied maakt tot aan het begin van de twintigste eeuw een vrijwel constante groei door, totdat de wijnindustrie volledig instort, enerzijds door de slechte verkoop van de wijn, anderzijds door de uitbraak van een bladluisplaag waardoor de wijnranken geruïneerd werden. Ondanks deze zwarte bladzijde in de geschiedenis van dit departement, kon deze streek toch uitgroeien tot de geliefde vakantiebestemming zoals deze vandaag de dag bekend staat.

Hérault vandaag de dag

Het departement Hérault is een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in de regio Languedoc-Roussillon. In deze streek zijn alle ingrediënten voor een topvakantie aanwezig. Van prachtige steden als Montpellier en Béziers tot aan mooie en bijzondere plaatsjes als Minerve en Saint-Guilhem-le-Désert. Een van de mooiste bezienswaardigheden in dit departement is de grotte de la Clamouse. Deze grot is werkelijk waar prachtig en staat bekend vanwege haar kristallen. Een absolute aanrader om met een bezoekje te vereren en bovendien prima te combineren met een uitje naar Saint-Guilhem-le-Désert, in de Gorges de l’Hérault. Hérault is een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie in het zonnige zuiden van Frankrijk.
Hérault

Vakantie in Hérault?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: