Lozère

Het departement Lozère is een van de vijf departementen van de regio Languedoc-Roussillon. De overige vier departementen zijn: Aude, Gard, Hérault en Pyrénées-Orientales. Het departement is het meest noordelijk gelegen departement van de regio Languedoc-Roussillon. Het departement wordt omringd door vijf andere departementen. In het noorden grenst het departement aan de departementen Cantal, Haute-Loire en Ardèche, in het zuiden grenst het aan de departementen Gard en Aveyron. Deze streek staat bekend om haar landschap.Lozère Zo bevinden zich maar liefst vier bergketens in dit gebied. Mede dankzij dit gegeven is het departement Lozère het dunst bevolkte departement van heel Frankrijk.

Geschiedenis van het departement Lozère

Het departement ontstond op 4 maart 1790, toen het, samen met de andere departementen werd gecreëerd tijdens de Franse Revolutie. De departementen ontstonden uit de oude provincies. Zo werd het departement gevormd uit een gedeelte van de oude provincie Roussillon. Dit gebied werd al in de prehistorie bewoond. Door de eeuwen heen werd het gebied eerst door de Romeinen en later door de Visigoten veroverd, toen het Romeinse Rijk uit elkaar viel. In de verdere geschiedenis van het departement Lozère speelde met name de stad Mende een belangrijke rol. Deze stad was tot aan de Franse Revolutie een van de meest welvarende steden in heel Frankrijk en behoorde tot de rijkste bisdommen van de Languedoc. De Godsdienstoorlogen vormen een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van dit departement. Hoewel de regio zich al dan niet gedwongen grotendeels bekeerde tot het protestantisme, bleef de stad Mende trouw aan het katholieke geloof.

Lozère vandaag de dag

Wanneer u vandaag de dag op zoek bent naar een vakantiebestemming waar veel te zien is, zonder dat u al te veel last heeft van andere toeristen, is een vakantie in het departement Lozère absoluut aan te bevelen. In tegenstelling tot nabijgelegen departementen als de Ardèche, is het zelfs in het hoogseizoen relatief rustig in deze streek. Er is echter genoeg te zien en te beleven in Lozère. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit gebied kan een bezoekje aan de mooie stad Mende eigenlijk niet op uw lijstje ontbreken. Ook een ritje door de prachtige Gorges du Tarn is meer dan de moeite waard, evenals een bezoekje aan de prachtige plaatsjes in deze kloof, zoals Sainte-Enimie.
Lozère

Vakantie in Lozère?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lozère ook interessant: