Pyrénées-Orientales

Het departement Pyrénées-Orientales is een van de vijf departementen van de regio Languedoc-Roussillon. De andere vier departementen zijn: Aude, Gard, Hérault en Lozère. Dit departement is het meest zuidelijk gelegen departement van het Franse vasteland. Het departement is omgeven door de Middellandse Zee in het oosten, Spanje in het zuiden, het departement Aude in het noorden en Andorra en het departement Ariège in het westen. Het departement wordt ook wel aangeduid als ‘Noord-Catelonië’ en staat bekend om haar Catalaanse sferen.Pyrénées-Orientales

Geschiedenis van het departement Pyrénées-Orientales

Evenals in de rest van de regio Languedoc-Roussillon, zijn er ook in het departement Pyrénées-Orientales sporen gevonden die er op duiden dat het gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Voorafgaand aan het Verdrag van de Pyreneeën in het jaar 1659 na Christus, maakte het departement Pyrenées-Orientales deel uit van het voormalige prinsdom van Catalonië. In het jaar 1790 werd het departement tijdens de Franse Revolutie gecreëerd. In april 1793 werd het gebied binnengevallen door Spanje, tijdens de oorlog van de Roussillon. Ongeveer dertien maanden later werd het gebied heroverd door Frankrijk, waar het gebied op de dag van vandaag deel van uit maakt.

Pyrénées-Orientales vandaag de dag

Het departement Pyrénées-Orientales is een geliefde vakantiebestemming. Dit heeft te maken met haar mooie steden als Perpignan en het schilderachtige plaatsje Collioure. In dit departement zijn bovendien talloze leuke uitstapjes mogelijk. Zo is bijvoorbeeld de gorges de la Fou leuk om te bezoeken. Deze smalle kloof is op sommige plekken slechts 80 centimeter breed. Ook de prachtige berg Pic du Canigou, met de mooie abdij van Saint-Martin-du-Canigou nabij is een bezoekje waard. Het departement is de ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie met een Catalaans tintje.
Pyrénées-Orientales

Vakantie in Pyrénées-Orientales?

Wilt u uw vakantie doorbrengen in dit prachtige gebied? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant: