Steden en dorpen in Languedoc-Roussillon

De regio Languedoc-Roussillon staat bekend om zijn vele prachtige landschappen en bezienswaardigheden.Steden en dorpen in Languedoc-Roussillon Ook zijn er veel mooie steden en dorpen in Languedoc-Roussillon te vinden. De regio Languedoc-Roussillon bestaat uit de departementen Aude, Gard, Hérault, Lozère en Pyrénées-Orientales. In elk van deze departementen zijn vele leuke steden en dorpen te vinden. Op deze pagina zijn de leukste steden en dorpen in Languedoc-Roussillon per departement op een rijtje gezet. Zo kunt u gemakkelijk de mooiste steden en dorpen in Languedoc-Roussillon vinden. Van de indrukwekkende vestingstad Carcassonne in het departement Aude tot aan de mooie stad Perpignan in Pyrénées-Orientales: mooie steden en dorpen in Languedoc-Roussillon zijn er in overvloed!

Steden en dorpen in Aude

Het departement Aude staat bekend om zijn rijke geschiedenis, wat terug te zien is in het grote aantal mooie steden en dorpen in dit departement. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Aude zijn onder meer bezoekjes aan plaatsen als Carcassonne, Limoux en Rennes-le-Château absoluut de moeite waard. In Carcassonne kunt u de indrukwekkende Cité bezoeken, waar u in Limoux en Rennes-le-Château meer te weten kunt komen over de mysterieuze geschiedenis van deze streek!

Steden en dorpen in Gard

Ook het departement Gard staat bekend om zijn mooie steden en dorpen. De belangrijkste stad in dit departement is Nîmes. In Nîmes kunt u gerust enkele dagen vakantie doorbrengen, want er is enorm veel te zien en te beleven. Zo kunt u onder meer de Arena van Nîmes bezoeken, evenals het Maison Carrée, de tempel van Diana en Tour Magne. Ook een bezoekje aan het ommuurde plaatsje Aigues-Mortes is meer dan de moeite waard!

Steden en dorpen in Hérault

Brengt u uw vakantie door in het departement Hérault? Dan kunt u onder meer mooie steden als Montpellier en Béziers bezoeken. In het binnenland van het departement Hérault zijn tal van prachtige kleine dorpjes te vinden. Zo zijn uitstapjes naar plaatsjes als Minerve, Olargues, Roquebrun en Pézenas stuk voor stuk de moeite waard!

Steden en dorpen in Lozère

Het departement Lozère is een van de dunst bevolkte departementen van heel Frankrijk. Dit departement is dan ook een prima vakantiebestemming voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers. Toch zijn er in dit mooie departement ook verschillende leuke steden en dorpen te vinden. Van de grotere stad Mende tot aan plaatsjes als Sainte-Enimie, Florac en La Garde-Guérin: ook in dit departement is genoeg te zien en te beleven!

Steden en dorpen in Pyrénées-Orientales

Pyrénées-Orientales is het meest zuidelijk gelegen departement van de regio Languedoc-Roussillon en grenst aan Spanje. In de belangrijkste stad van Pyrénées-Orientales, Perpignan, zijn de Catalaanse sferen dan ook overduidelijk aanwezig. In deze leuke stad kunt u gerust een dagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. Voor wie liefhebber is van charmante plaatsjes, is ook een uitstapje naar Collioure de moeite waard. Dit schilderachtige havenplaatsje heeft door de eeuwen heen al verschillende kunstenaars geïnspireerd met zijn schoonheid!