Agde

Agde is een plaatsje gelegen in het departement Hérault, aan de Middellandse Zee en aan het Canal du Midi. Het plaatsje is een geliefde vakantiebestemming vanwege haar prachtige zandstranden.Agde

Geschiedenis van Agde

Dit plaatsje is een van de oudste plaatsjes in heel Frankrijk. Het plaatsje is ontstaan als Griekse kolonie, in het jaar 525 voor Christus. Het plaatsje werd gesticht door de Grieken uit de plaats Massilla, het huidige Marseille, dat ook een Griekse kolonie was. Onder meer dankzij de handel met andere Griekse koloniën, groeide het plaatsje al snel. In de vierde eeuw voor Christus beleefde het plaatsje een zeer welvarende periode. Dankzij de aanwezigheid van basalt werd het plaatsje een belangrijke plaats voor de productie van onder meer molenstenen. Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk profiteerde het plaatsje van de nabijgelegen handelsroute tussen Italië en Spanje, beter bekend als de Via Domitia. Rond het jaar 475 na Christus viel het plaatsje en de omringende omgeving in handen van de Visigoten. Zij zouden dit gebied ongeveer drie eeuwen lang bezetten, tot aan de islamitische invasie in de zevende eeuw na Christus. In het jaar 725 werd het plaatsje namelijk veroverd door de Saracenen. Alsof dat nog niet genoeg was, werd het plaatsje in 859 geplunderd door de Vikingen. Ondanks deze rumoerige periode, zou Agde uitgroeien tot het prachtige badplaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Agde vandaag de dag

Vandaag de dag is Agde een van de meest geliefde badplaatsen aan de Middellandse Zeekust. De fijne zandstranden worden jaarlijks door vele toeristen bezocht. Agde is een ware toeristische trekpleister. Zo zijn er naast de reguliere stranden ook een grote jachthaven en een omvangrijk naturistengebied te vinden. Agde is echter meer dan enkel een leuk badplaatsje. Zo zijn er in het gezellige, oude centrum talloze winkeltjes en leuke restaurants te vinden. Bovendien zijn er in de buurt van dit leuke badplaatsje nog meer leuke steden om te bezoeken, zoals Béziers en Narbonne. Ook de grotere stad Montpellier is absoluut een bezoekje waard. Agde is met andere woorden niet alleen de ideale vakantiebestemming voor een heerlijke strandvakantie: ook voor een meer culturele vakantie is dit plaatsje een ideale uitvalsbasis.
Agde

Agde bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: