Anduze

Anduze is een plaatsje in het departement Gard en ligt in de vallei van de rivier Gardon, aan de zuidelijke rand van de Cevennen. Het plaatsje behoort tot de mooiste plaatsjes in de regio en is dan ook een geliefde vakantiebestemming.Anduze

Geschiedenis van Anduze

Vanwege de gunstige locatie aan de rivier Gardon, is de nabije omgeving van het hedendaagse plaatsje al relatief vroeg in de geschiedenis bewoond geweest. Zo zijn er op de top van de rots Saint-Julien, waar het plaatsje tegen aan is gebouwd, sporen gevonden van een Gallische nederzetting. De geschiedenis van het plaatsje begon in de tiende eeuw na Christus, met de stichting van het graafschap van Anduze. Mede dankzij haar rijkdom groeide Anduze al snel uit tot een van de belangrijkste plaatsen in de Cevennen. De heren van het huis van Anduze waren gelieerd aan de graven van Toulouse en namen daarom deel aan de kruistocht tegen de Albigenzen, ook wel bekend als de katharen. Aan het einde van de zestiende eeuw na Christus was het plaatsje uitgegroeid tot een belangrijk bolwerk voor het protestantisme. De plaats werd omringd door een grote verdedigingsmuur, zodat de bewoners beschermd konden worden tegen de verschillende bandieten die het gebied onveilig maakten. In de negentiende eeuw na Christus maakte het plaatsje een voortvarende periode door vanwege haar rol in de zijde-industrie. Ook stond Anduze in deze tijd bekend om haar kolenmijnen. Naast haar prominente rol in de zijde-industrie was Anduze ook erg belangrijk voor de Franse kolenindustrie. Mede dankzij de belangrijke rol die het plaatsje speelde kon het uitgroeien tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Anduze vandaag de dag

Vandaag de dag is Anduze een van de meest geliefde vakantiebestemmingen. Het oude, historische plaatsje is meer dan de moeite waard om eens te verkennen. Naast de vele mooie oude straatjes en steegjes vindt u hier verschillende leuke winkeltjes en goede restaurants. Ook in de nabije omgeving van het plaatsje valt genoeg te beleven. Zo ligt de bekende bamboetuin van Prafranche vlakbij het plaatsje en is ook de grotere stad Alès goed bereikbaar. Ook is dit plaatsje een geliefde vakantiebestemming vanwege het feit dat het plaatsje de ideale uitvalsbasis is voor een heerlijke vakantie in de Cevennen. Een bezoekje aan dit prachtige plaatsje is meer dan de moeite waard!
Anduze

Anduze bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier naar een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de nabije omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: