Argelès-sur-Mer

Argelès-sur-Mer is een populaire badplaats in het departement Pyrénées-Orientales, in de regio Languedoc-Roussillon en staat onder meer bekend om haar prachtige zandstranden.

Geschiedenis van Argelès-sur-Mer

Argelès-sur-Mer
Volgens een legende is dit plaatsje gesticht door niemand anders dan de mythische figuur Hercules, hoewel dit erg onwaarschijnlijk lijkt. Wat men wel weet is dat de omgeving rondom Argelès-sur-Mer al vroeg in de geschiedenis bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer twee dolmens gevonden, alsmede enkele prehistorische gereedschappen. Ook zijn er sporen gevonden van een Grieks-Romeinse tempel op deze locatie. In de middeleeuwen is de plaats meerdere malen van eigenaar gewisseld. Zo behoorde Argelès-sur-Mer eerst toe aan de graven van Roussillon, waarna de plaats in handen kwam van Catalaanse en Aragonese koningen. In het jaar 1659 werd de plaats officieel toegekend aan het Franse koninkrijk. In 1790 ontving Argelès-sur-Mer haar stadsrechten. De badplaats heeft door de eeuwen heen veel te maken gehad met invloeden vanuit Spanje. Zo kreeg de plaats ook te maken met de gevolgen van de Spaanse Burgeroorlog. In 1939, aan het einde van de burgeroorlog in Spanje, staken tienduizenden Spaanse republikeinen de grens met Frankrijk over. Zij werden door de Franse autoriteiten vastgezet in een interneringskamp bij Argelès-sur-Mer. Deze gebeurtenis wordt alom beschouwd als een zwarte bladzijde uit de geschiedenis van deze prachtige badplaats.

Argelès-sur-Mer vandaag de dag

Vandaag de dag is dit plaatsje een ideale vakantiebestemming voor diegenen die graag de vakantie doorbrengen aan de kust van de Middellandse Zee. Met haar prachtige zandstranden en prachtige blauwe zee is Argelès-sur-Mer een van de drukst bezochte badplaatsen. Ook voor de cultuurliefhebbers onder ons is hier echter voldoende te zien en te beleven. Niet alleen is het oude stadscentrum, met haar prachtige straatjes en gebouwen de moeite waard om te bezoeken, ook de haven is een bezoekje meer dan waard. Ook is er in de nabije omgeving genoeg te zien en te beleven. Zo behoort onder meer een bezoekje aan het prachtige plaatsje Collioure tot de mogelijkheden, alsmede een bezoek aan het Fort van Salses, Gorges de la Fou of Pic du Canigou. Tot slot kunt u, wanneer u uw vakantie doorbrengt in deze omgeving, er ook voor kiezen om uitstapjes te maken naar Spanje. Argelès-sur-Mer is een ideale vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie!
Argelès-sur-Mer

Argelès-sur-Mer bezoeken?

Wilt u deze prachtige badplaats zelf bezoeken, of hier een heerlijke vakantie aan het strand doorbrengen? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant: