Balaruc-le-Vieux

Balaruc-le-Vieux is een mooi plaatsje in het departement Hérault.Balaruc-le-Vieux Het plaatsje ligt aan het Étang de Thau, vlakbij de Middellandse Zee en staat bekend om zijn mooie middeleeuwse dorpskern.

Geschiedenis van Balaruc-le-Vieux

Over de exacte ontstaansgeschiedenis van het plaatsje is niet veel bekend. Men neemt aan dat de locatie van het plaatsje wellicht al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest, vanwege de gunstige ligging. Midden in het oude centrum van het plaatsje ligt de Eglise Saint Maurice. De aanwezigheid van deze kerk werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit het jaar 957 na Christus. Rondom deze kerk is in de loop der eeuwen een klein plaatsje ontstaan. Deze kerk werd in de veertiende eeuw na Christus volledig verbouwd. Op de locatie van deze kerk heeft ooit een klein kasteel gestaan, dat de inwoners van het plaatsje moest verdedigen. Ook werd het plaatsje nagenoeg volledig ommuurd met een indrukwekkende verdedigingsmuur. Door de eeuwen heen is de middeleeuwse dorpskern van dit plaatsje bijzonder goed bewaard gebleven.

Balaruc-le-Vieux vandaag de dag

Vandaag de dag is Balaruc-le-Vieux een leuk plaatsje om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Hérault. Het plaatsje is niet heel erg groot. Voor een uitgebreide wandeling kunt u ongeveer een uurtje de tijd nemen. Dankzij de combinatie van de prachtige oude gebouwen en smalle straatjes waant u zich zo in de middeleeuwen. Jaarlijks wordt er in de maand juli een middeleeuws feest georganiseerd. Wanneer u het plaatsje in deze maand bezoekt kunt u van deze middeleeuwse sfeer genieten. Balaruc-le-Vieux ligt vlakbij de stranden van de Middellandse Zee, waardoor een bezoekje aan dit leuke plaatsje prima te combineren is met enkele uurtjes aan zee!

Balaruc-le-Vieux bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: