Beaucaire

Beaucaire is een plaats in het departement Gard en ligt aan de rivier Rhône, ongeveer vijftien kilometer ten zuidwesten van Avignon. De plaats is mede bekend vanwege haar indrukwekkende kasteel. Beaucaire

Beaucaire

Volgens verschillende historische documenten werd de plaats in de zevende eeuw voor Christus gesticht. De plaats lag aan de bekende Via Domitia, een van de belangrijkste handelsroutes Romeinse handelsroutes die Rome verbond met het hedendaagse Spanje. Destijds stond de plaats bekend onder haar Latijnse naam: Ugernum. Tijdens de middeleeuwen kreeg de plaats te maken met verschillende invallen van achtereenvolgens de Bourgondiërs, de Visigoten en de Saracenen. Tijdens deze turbulente periode werd de plaats voorzien van talloze verdedigingswerken, waaronder hoge muren en een eigen kasteel. In deze jaren kreeg de plaats haar huidige naam, waarschijnlijk als referentie naar de vele stenen gebouwen in de plaats en de belangrijke steengroeven net buiten de stadsmuren. Tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen werd de plaats belegerd door de legers van Raymond VI van Toulouse. Ondanks verwoede pogingen van Simon de Montfort om de belegering van de plaats ongedaan te maken, viel de stad in handen van haar aanvallers. Na deze rumoerige periode brak er een voorspoedige tijd aan voor Beaucaire, dat rijkdom vergaarde dankzij de handel over de rivier Rhône. Mede dankzij deze periode vol rijkdom staat deze plaats tot de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsen in het departement Gard.

Beaucaire vandaag de dag

Vandaag de dag is Beaucaire een erg leuke plaats om eens te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gard, of in de nabijgelegen departementen Bouches-du-Rhône en Vaucluse. Deze mooie plaats staat vol met historische gebouwen, van haar kasteel tot aan haar vele prachtige oude huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw. In de omgeving van Beaucaire is genoeg te zien en te beleven. Zo is een bezoekje aan de nabijgelegen abdij van Saint-Roman absoluut de moeite waard. Ook kan een bezoekje aan de prachtige stad Avignon niet op uw lijstje ontbreken wanneer u uw vakantie doorbrengt in de buurt van deze plaats. Tot slot ligt Beaucaire op een klein uurtje rijden van de kust van de Middellandse Zee. Beaucaire is dan ook een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke en veelzijdige vakantie.
Beaucaire

Beaucaire bezoeken?

Wilt u deze mooie plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: