Castelnou

Castelnou is een plaatsje gelegen in het departement Pyrénées-Orientales, in de regio Languedoc-Roussillon. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste dorpjes in heel Frankrijk en ligt ongeveer twintig kilometer ten westen van de stad Perpignan.Castelnou

Geschiedenis van Castelnou

Het plaatsje Castelnou is ontstaan rondom het kasteel, dat in de tiende eeuw na Christus werd gebouwd op een hoge rots. Vanwege de spanningen tussen Frankrijk en Spanje was het kasteel van groot strategisch belang. Ondanks het feit dat het kasteel gezien haar positie bovenop een rots moeilijk te veroveren moet zijn geweest, werd het in het jaar 1286 na Christus bestormd door de troepen van Jacques II van Mallorca en in het jaar 1473 opnieuw door de troepen van de gouverneur van Roussillon. In beide gevallen slaagden de aanvallers er in om het kasteel te veroveren. In de zeventiende eeuw na Christus werd het kasteel verlaten en raakte het, samen met het dorpje dat inmiddels rondom het kasteel was ontstaan, in verval. Aan het einde van de negentiende eeuw werd het inmiddels vervallen kasteel opgekocht en vonden er talrijke restauratiewerkzaamheden plaats aan zowel het kasteel als het bijhorende dorpje. Mede dankzij de herstelwerkzaamheden en de opkomst van het toerisme in de twintigste eeuw, nam de belangstelling voor het plaatsje Castelnou toe en werd het plaatsje al vrij snel ‘ontdekt’ als een van de mooiste dorpjes in het zuiden van Frankrijk.

Castelnou vandaag de dag

Vandaag de dag is Castelnou een van de leukste dorpjes om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pyrénées-Orientales. Het plaatsje heeft haar middeleeuwse karakter goed weten te behouden en staat bekend om haar mooie oude gebouwen en prachtige straatjes. Wanneer u door het plaatsje loopt waant u zich zo in de middeleeuwen. Een bezoekje aan dit prachtige plaatsje met haar mooie kasteel is meer dan de moeite waard. Wanneer u het plaatsje bezoekt zult u ongetwijfeld begrijpen waarom Castelnou tot de mooiste dorpjes van heel Frankrijk wordt gerekend.
Castelnou

Castelnou bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant: