Cucugnan

Cucugnan is een mooi plaatsje met een rijke geschiedenis. Het plaatsje ligt ongeveer dertig kilometer ten noordwesten van de grotere plaats Perpignan in het departement Aude en staat onder meer bekend om het indrukwekkende Château de Quéribus, dat op een hoge rots nabij het plaatsje gelegen is.

Geschiedenis van Cucugnan

Het plaatsje Cucugnan werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit het jaar 951 na Christus. Het plaatsje, destijds Cucuniano genoemd, zou door Roger I, de graaf van Carcassonne, geschonken zijn aan de abdij van Lagrasse. In de dertiende eeuw kreeg het zuiden van Frankrijk te maken met de kruistocht tegen de Albigenzen, ofwel de katharen. Deze andersdenkenden waren een doorn in het oog van de katholieke kerk. De heer van Cucugnan verzette zich tegen de vervolging van de katharen, maar moest zich uiteindelijk overgeven aan de Franse koning Louis IX. Aan het einde van de vijftiende eeuw werd het plaatsje verwoest door een invasie van de Spanjaarden. Men besloot echter om het plaatsje volledig te herstellen, waardoor het plaatsje tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de mooiste historische plaatsjes in het departement Aude.

Cucugnan vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Aude? Dan is een bezoekje aan dit mooie plaatsje absoluut de moeite waard. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreide wandeling door het plaatsje kunt u gerust een uurtje de tijd nemen. Een uitstapje naar dit plaatsje is bovendien uitstekend te combineren met een bezoekje aan het indrukwekkende kasteel Quéribus. Dit kasteel was een van de laatste bolwerken van de katharen. Een bezoek aan dit plaatsje en het bijhorende, indrukkwekkende kasteel is leuk voor het hele gezin!
Cucugnan

Cucugnan bezoeken?

Wilt u dit plaatsje met zijn rijke geschiedenis in het departement Aude zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Aude ook interessant: