Florac

Florac is een prachtig plaatsje, gelegen in het departement Lozère, in de regio Languedoc-Roussillon. Florac ligt aan de samenvloeiing van meerdere rivieren, zoals de Tarnon, de Mimente en de Tarn. het plaatsje ligt in het bekende natuurgebied de Cevennen, bij de ingang van de Gorges du Tarn. Florac

Geschiedenis van Florac

In het jaar 1130 na Christus werd dit plaatsje gesticht door monniken afkomstig uit Brioude. De eerste woningen ontstonden aan de oever van de rivier, in de buurt van een brug over de rivier Vibron. Dankzij de gunstige leefomstandigheden, maakte het dorpje al vrijwel direct een welvarende periode door. Daarom werd in de dertiende eeuw na Christus besloten om een kasteel te bouwen op een nabijgelegen heuvel, om zo Florac en haar inwoners te kunnen beschermen. Tijdens de Godsdienstoorlogen werd het kasteel echter vernietigd in de strijd. Het plaatsje werd verdedigd door de Protestanten, die de stad mede beschermden door de omringende omgeving vol te laten lopen met water. In het jaar 1652 werd er op de locatie van het eerder vernietigde kasteel, een nieuw kasteel gebouwd. Dit kasteel deed tijdens de Franse Revolutie dienst als zoutpakhuis. In 1810 werd het kasteel verkocht aan de Franse staat, die het kasteel in gebruik nam als gevangenis. Ondanks de rumoerige geschiedenis van dit mooie plaatsje en haar omringende omgeving, heeft het plaatsje toch uit kunnen groeien tot het prachtige plaatsje zoals dat vandaag de dag bekend staat.

Florac vandaag de dag

Vandaag de dag staat Florac bekend als een van de mooiste dorpjes in de Cevennen. Dankzij haar unieke ligging, aan de ingang van de Gorges du Tarn, is Florac bovendien een perfecte uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de Cevennen. Zowel haar smalle, maar prachtige straatjes als het mooie kasteel zijn de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Ook zijn er veel wandelmogelijkheden in de nabije omgeving van het plaatsje. Wanneer u in de omgeving verblijft is een bezoekje aan dit leuke dorpje absoluut aan te raden!
Florac

Florac bezoeken?

Zelf dit prachtige dorpje verkennen? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lozère ook interessant: