Goudargues

Goudargues is een prachtig plaatsje in het departement Gard, dat deel uit maakt van de regio Languedoc-Roussillon. Het plaatsje ligt aan de rivier Cèze, vlak bij de grote stad Nîmes. Goudargues staat ook wel bekend als het Venetië van de Gard, vanwege het mooie kanaaltje dat door het centrum stroomt. Dit mooie kanaaltje is omringd met gezellige terrasjes en ligt in de schaduw van rijen grote platanen.

Geschiedenis van Goudargues

Al tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk zou er sprake zijn geweest van een kleine nederzetting in de omgeving van het hedendaagse plaatsje. De oorsprong van het dorpje Goudargues gaat terug tot aan het einde van de achtste eeuw na Christus, toen Willem van Aquitaine hier de Saracenen versloeg. Na de veldslag liet hij een kapel bouwen op de heuvel bij het plaatsje. Vervolgens werd aan het begin van de negende eeuw de abdij van Goudargues gesticht. Deze abdij werd gebouwd op de plaats van een oude Gallo-Romeinse villa, die als gevolg van de val van het Romeinse Rijk was verlaten. Doordat deze abdij op een gunstige plaats gebouwd was, aan de rivier Cèze, ontstond er rondom deze abdij al snel een klein plaatsje. Door de eeuwen heen zou dit kleine plaatsje uitgroeien tot het mooie plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Goudargues vandaag de dag

Brengt u uw vakantie door in het departement Gard? Dan is een bezoekje aan dit prachtige plaatsje absoluut de moeite waard. Tijdens de mooie zomerdagen kunt u heerlijk in de schaduw van de platanen op een terrasje genieten van een koel drankje. Het plaatsje is niet heel erg groot, maar voor een uitgebreid bezoek kunt u gerust twee uurtjes de tijd nemen. Uw bezoek aan dit mooie plaatsje is niet compleet zonder de mooie abdij gezien te hebben. Als u een liefhebber bent van charmante plaatsjes moet u Goudargues echt eens bezocht hebben!
Goudargues

Goudargues bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje in het departement Gard zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: