La Roque-sur-Cèze

La Roque-sur-Cèze is een plaatsje in het departement Gard, in de regio Languedoc-Roussillon. Het plaatsje is gebouwd op een rots en staat bekend als een van de allermooiste dorpjes in de regio. Het dorp is omringd door wijngaarden en bossen en biedt een prachtig uitzicht over de omringende omgeving. La Roque-sur-Cèze

Geschiedenis van La Roque-sur-Cèze

De kalkrots waar La Roque-sur-Cèze op ligt is maar liefst vijf miljoen jaar oud. Deze strategische locatie werd al vroeg in de geschiedenis op waarde geschat. Vanaf de rots had men een goed uitzicht en zou men de vijand al van verre aan kunnen zien komen. In de twaalfde eeuw na Christus werd het plaatsje La Roque-sur-Cèze voorzien van een verdedigingsmuur en werd er een kasteel gebouwd. Dit kasteel werd tijdens de Godsdienstoorlogen, in het jaar 1573, geplunderd en verbrand door de Hugenoten. Na deze plundering raakte het kasteel in verval en werd het uiteindelijk verlaten in de negentiende eeuw na Christus. In de vorige eeuw werd het kasteel echter volledig over gekocht en volledig gerestaureerd door de nieuwe eigenaar. In 2007 werd la Roque-sur-Cèze officieel uitgeroepen tot een van de mooiste dorpjes in Frankrijk.

La Roque-sur-Cèze vandaag de dag

Vandaag de dag staat La Roque-sur-Cèze bekend als een van de mooiste dorpjes in het departement Gard. Met haar prachtige middeleeuwse gebouwen en straatjes is een bezoekje aan dit plaatsje dan ook meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren. Wanneer u dit plaatsje bezoekt, kunt u uw auto parkeren op een van de parkeerplaatsen buiten het dorpje. Het dorpje zelf is enkel te toegankelijk voor voetgangers. De combinatie van haar charmante straatjes, oude gebouwen en het prachtige uitzicht vanuit het plaatsje maken van La Roque een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben. Wanneer u dit plaatsje bezoekt zal het u dan ook niets verbazen dat dit plaatsje officieel tot de allermooiste plaatsjes in heel Frankrijk behoort!
La Roque-sur-Cèze

La Roque-sur-Cèze bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf verkennen en ontdekken waarom het op de lijst van allermooiste dorpjes in Frankrijk staat? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: