Le Rozier

Le Rozier is een prachtig klein plaatsje bij de Gorges de la Jonte, in de Cevennen. Dit plaatsje staat bekend als een van de mooiste kleine plaatsjes in het departement Lozère en ligt op de plek waar de rivieren Tarn en Jonte samenvloeien.

Geschiedenis van Le Rozier

De locatie van Le Rozier werd al vroeg in de geschiedenis bewoond. Zo zijn er sporen gevonden waaruit blijkt dat hier, bij de samenvloeiing van de rivieren Jonte en Tarn, sprake is geweest van menselijke bewoning. Er zijn onder meer potscherven gevonden, die dateren uit het jaar 50 voor Christus. In de elfde eeuw stichtten zes monniken van de abdij van Aniane een priorij op de locatie van het hedendaagse Le Rozier. Deze monniken initieerden de bouw van verschillende kapellen door in de kloof Gorges de la Jonte. Rondom deze priorij ontstond een klein plaatsje. Dankzij haar gunstige ligging, aan het begin van de Gorges de la Jonte, vergaarde het plaatsje rijkdom dankzij de handelsroute die door deze kloof liep. Mede dankzij deze handelsroute staat dit plaatsje tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste dorpjes in het departement Lozère.

Le Rozier vandaag de dag

Vandaag de dag is Le Rozier een leuk plaatsje dat absoluut de moeite waard is om te bezoeken wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Lozère, of het aangrenzende departement Aveyron. Ook is er in de omgeving van dit leuke plaatsje veel te zien en te beleven. Zo behoren wandelingen door zowel de Gorges de la Jonte als de Gorges du Tarn tot de mogelijkheden. Ook het bijzondere landschap Chaos de Montpellier-le-Vieux is de moeite waard om te bezoeken. Dit rotsachtige landschap staat bekend om haar bijzondere, uitgesleten rotsformaties. Tot slot is ook een bezoekje aan het kasteel van Peyrelade meer dan de moeite waard. Vanaf dit kasteel kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de omgeving. Tel hier bij op dat mooie grotten als L’Aven Armand en de grot van Dargilan ook prima bereikbaar zijn vanuit Le Rozier en het is duidelijk dat dit plaatsje een prima uitvalsbasis is voor een heerlijke en veelzijdige vakantie!
Le Rozier

Le Rozier bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lozère ook interessant: