Lussan

Lussan is een dorpje op een heuvel, tussen de plaatsen Uzès en Barjac, in het departement Gard. Dit bijzonder mooie plaatsje staat op de officiële lijst van de mooiste dorpjes in Frankrijk.

Geschiedenis van Lussan

Lussan
Uit de vondst van verschillende menhirs in de omgeving blijkt dat het gebied rondom het hedendaagse plaatsje al in de prehistorie bewoond werd. Het plaatsje zelf werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit het jaar 1204 na Christus. In de middeleeuwen maakte het departement Gard een periode van bloei door. Er ontstonden vele kleine plaatsjes en gehuchtjes doordat men zich steeds meer in dit gebied ging vestigen.

In de twaalfde eeuw na Christus werd er een kasteel gebouwd op de heuvel waar het plaatsje Lussan op ligt. Rondom dit kasteel ontstond al snel een klein dorpje, dat toebehoorde aan de heren van Lussan, een adellijke familie die zich had verboden met het Graafschap Toulouse. Het kasteel raakte achter in verval en werd vervolgens verlaten in de vijftiende eeuw na Christus. De familie Audibert, een van de belangrijkste families in deze regio, liet op de locatie van het oude kasteel een nieuw kasteel bouwen, dat tot op de dag van vandaag het middelpunt vormt van het mooie plaatsje Lussan. Op 24 september 2016 werd het plaatsje officieel toegevoegd aan de lijst van de zogenaamde ‘les plus beaux villages de France’.

Lussan vandaag de dag

Vandaag de dag is Lussan een mooi plaatsje in de omgeving Gard, dat absoluut de moeite waard is om met een bezoekje te vereren. Toegegeven, het plaatsje is niet erg groot. Dit betekent dat u het hele plaatsje binnen een uur of twee volledig kunt verkennen. Vanuit het plaatsje kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Cevennen. Ook de Mont Ventoux is zichtbaar vanuit het plaatsje. Een bezoekje aan dit leuke plaatsje is prima te combineren met een rondrit door de omgeving, waarbij ook bezoekjes aan plaatsen als Uzès in het zuiden en Bagnols-sur-Cèze in het oosten, eigenlijk niet op uw lijstje kunnen ontbreken.
Lussan

In de omgeving van Lussan

Dit mooie plaatsje ligt in het departement Gard. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Gard en de mooiste steden en dorpen in Gard inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

Lussan bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Gard op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk