Meyrueis

Meyrueis is een mooi plaatsje in de Cevennen en ligt in het departement Lozère. Het plaatsje ligt geografisch gezien tussen Mont Aigoual in het zuiden en Causse Méjean in het noorden. Dit plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in de Cevennen.

Geschiedenis van Meyrueis

In de vallei waar het hedendaagse plaatsje in ligt, zijn sporen gevonden die er op duiden dat hier al aan het einde van de prehistorie sprake moet zijn geweest van menselijke bewoning. Over de exacte ontstaansgeschiedenis van het plaatsje Meyrueis is niet veel bekend. Men neemt aan dat er al in de eerste eeuw na Christus sprake moet zijn geweest van enkele woningen bij de rivier Jonte. Tijdens de middeleeuwen groeide het plaatsje uit tot een belangrijke handelspost. Dit had voornamelijk te maken met zijn strategische ligging, tussen de Auvergne en de zuidelijke gebieden van Languedoc-Roussillon. In het jaar 1880 werd de grot van Dargilan vlakbij het plaatsje ontdekt, waardoor het plaatsje steeds bekender werd. Sindsdien is Meyrueis uitgegroeid tot een van de leukste toeristische plaatsjes in dit gedeelte van de Cevennen.

Meyrueis vandaag de dag

Vandaag de dag is Meyrueis een bijzonder leuk plaatsje om te verkennen. Het plaatsje heeft zijn historische karakter door de eeuwen heen weten te behouden. Dit is onder meer terug te zien in de mooie oude straatjes en historische gebouwen. Hiernaast is dit plaatsje een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie. In de omgeving is namelijk veel te zien en te beleven. Zo behoren uitstapjes naar mooie plaatsen als Florac en Sévérac-le-Château tot de mogelijkheden. Ook ritjes door de prachtige kloven Gorges de la Jonte en Gorges du Tarn zijn de moeite waard. En wat te denken van mooie grotten als de grot van Dargilan en l’Aven Armand? Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de nabijheid van dit mooie plaatsje hoeft u zich niet te vervelen.

In de omgeving van Meyrueis

Dit mooie plaatsje ligt in het departement Lozère. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Lozère en de mooiste steden en dorpen in Lozère inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

Meyrueis bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Lozère op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lozère ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk