Montclus

Montclus is een prachtig plaatsje gelegen in het departement Gard, aan de rivier Cèze. Dit schilderachtige plaatsje ligt nagenoeg op de grens met het departement Ardèche. Het dorpje behoort volgens de kenners tot de mooiste dorpjes in heel Frankrijk.Montclus

Geschiedenis van Montclus

In het jaar 1957 hebben er omvangrijke archeologische opgravingen plaatsgevonden in de omgeving van het plaatsje. Dankzij deze opgravingen is bekend geworden dat het gebied rondom het plaatsje al sinds de prehistorie bewoond moet zijn geweest. Zo zijn er onder meer voorwerpen gevonden uit omstreeks 2000 jaar voor Christus. Het plaatsje is ontstaan in de dertiende eeuw na Christus, voornamelijk dankzij de aanwezigheid van de Abdij van Mons Serratus. De aanwezigheid van deze Benedictijnse abdij zorgde ervoor dat de bevolking vanuit de gehele omgeving zich op deze plaats vestigde, waardoor er al snel een klein dorpje ontstond. In het jaar 1275 werd er ook een kasteel gebouwd, dat bescherming bood aan de bevolking van het kleine plaatsje. Het plaatsje is door de eeuwen heen goed bewaard gebleven, waardoor het plaatsje bekend staat als een van de mooiste middeleeuwse plaatsjes in het departement Gard.

Montclus vandaag de dag

Vandaag de dag staat dit plaatsje op de officiële lijst van de mooiste dorpjes in heel Frankrijk. Het prachtige kleine, gerestaureerde plaatsje biedt zijn bezoekers prachtige en charmante smalle straatjes met mooie oude gebouwen. Wanneer u door het plaatsje loopt waant u zich zo in de middeleeuwen. Ook de ligging van het plaatsje is prachtig te noemen. Montclus ligt namelijk aan de voet van een heuvel, aan de rand van enkele lavendelvelden. De combinatie van de prachtige ligging en de mooie straatjes en oude gebouwen maken van Montclus een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gard.
Montclus

In de omgeving van Montclus

Dit mooie plaatsje ligt in het departement Gard. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Gard en de mooiste steden en dorpen in Gard inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

Montclus bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Gard op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk