Olargues

Olargues is een plaatsje gelegen in het departement Hérault, in de regio Languedoc-Roussillon. Het plaatsje ligt in een groot natuurpark met de naam Haut-Languedoc. Olargues is verkozen tot een van de 152 mooiste dorpjes in heel Frankrijk.Olargues

Geschiedenis van Olargues

De omgeving van het huidige plaatsje is vrijwel altijd bewoond geweest. De naam van het plaatsje zou zijn afgeleid van de nabijgelegen rivier, de Jaur, die in de vorm van een ketel rondom het dorpje loopt. In de tweede eeuw voor Christus werd het gebied rondom het plaatsje veroverd door de Romeinen, die hiermee hun steden in Italië en Spanje met elkaar verbonden. De regio rondom Olargues profiteerde hierdoor van de handel tussen beide gebieden.

Na de val van het Romeinse Rijk vestigden de Visigoten zich in het gebied rondom Olargues. Het plaatsje groeide uit tot een van de belangrijkste plaatsen in de regio. Olargues beleefde zijn hoogtijdagen in de twaalfde en dertiende eeuw na Christus. Het plaatsje vergaarde rijkdom, waardoor de bekende brug ‘Pont du Diable’ kon worden gebouwd. Ook werd er een indrukwekkende verdedigingsmuur aangelegd rondom het dorp, waardoor het plaatsje werd beschermd tegen aanvallen van buitenaf. Omdat het dorpje zich sterk maakte voor het lot van de Katharen, een ketterse groepering die in deze omgeving leefde en een doorn in het oog was van de katholieke kerk, dreigde het dorpje vernietigd te worden door de kruisvaarders. Onder druk van de Franse koning trok het dorpje de steun aan de katharen echter in, waardoor het dorpje werd gespaard en zo kon uitgroeien tot het prachtige dorpje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Olargues vandaag de dag

Vandaag de dag wordt Olargues alom beschouwd als een van de mooiste plaatsjes in heel Frankrijk. Jaarlijks wordt dit leuke dorpje dan ook bezocht door vele geïnteresseerde vakantiegangers. In dit oude dorpje zijn verschillende leuke terrasjes te vinden. De oude brug, beter bekend als de Pont du Diable is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van het plaatsje. Vergeet tijdens uw bezoek vooral niet om het oude middeleeuwse centrum van het plaatsje te bezichtigen. Hier waant u zich in de middeleeuwen. Een bezoek aan dit prachtige plaatsje is absoluut aan te bevelen!
Olargues

In de omgeving van Olargues

Dit mooie plaatsje ligt in het departement Hérault. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Hérault en de mooiste steden en dorpen in Hérault inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

Olargues bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Hérault op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk