Pézenas

Pézenas is een historisch stadje, gelegen op circa 50 kilometer ten zuidwesten van Montpellier. Het stadje ligt tussen de wijngaarden in de regio Languedoc-Roussillon en staat bekend als een van de mooiste dorpjes van het departement Hérault.

Pézenas

Geschiedenis van Pézenas

De geschiedenis van het stadje begint tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse Rijk. Pézenas was een versterkte stad, die een belangrijke rol speelde in de lakenhandel. Ook na de val van het Romeinse Rijk bleef het stadje doorgroeien. In het jaar 1261 kreeg dit stadje rechten van de koning, wat een enorme impuls voor het stadje betekende. Het plaatsje was inmiddels uitgegroeid tot een belangrijk marktstadje, waar die keer per jaar een grote markt werd gehouden. Er werd heel veel in het werk gesteld om deze markten tot een succes te maken. Zo werd alle handelswaar voor maar liefst dertig dagen lang vrijgesteld van belasting.

Ook mochten handelaren die met schulden kampten niet worden aangehouden, en genoten zij bescherming van de edelen uit het stadje en zijn nabije omgeving. Dankzij al deze voorrechten voor de handelaren groeide de markt van Pézenas uit tot een van de belangrijkste markten in de regio Languedoc-Roussillon. Later in de geschiedenis zouden de gouverneurs van de regio Languedoc-Roussillon zich in dit stadje vestigen. De gouverneurs omringden zich met een hele hofhouding van edelen, kunstenaars en schrijvers. Door de aanwezigheid van deze kunstenaars groeide Pézenas uit tot de kunststad zoals zij vandaag de dag bekend staat.

Pézenas vandaag de dag

Vandaag de dag geldt Pézenas als een van de mooiste dorpjes in de regio Languedoc-Roussillon. De wekelijkse markt in het centrum is erg leuk om te bezoeken. De binnenstad van dit stadje heeft zijn historische karakter behouden, waardoor u heerlijk door de oude, middeleeuwse straatjes kunt dwalen. Ook zijn er veel leuke restaurantjes en winkeltjes aanwezig, waardoor u voor een bezoekje aan dit mooie stadje gerust een middag uit kunt trekken. Vergeet dan vooral niet om een van de culinaire specialiteiten van dit stadje te proeven. Zowel de pasteitjes als de Berlingots zijn absoluut het proberen waard. Een bezoekje aan Pézenas is absoluut aan te bevelen!

Pézenas

In de omgeving van Pézenas

Dit mooie plaatsje ligt in het departement Hérault. In dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon zijn veel mooie bezienswaardigheden en steden en dorpen te vinden. Dit gebied is dan ook meer dan geschikt als vakantiebestemming. Wij hebben voor u de leukste bezienswaardigheden in Hérault en de mooiste steden en dorpen in Hérault inzichtelijk gemaakt. Ook hebben wij de bezienswaardigheden en steden en dorpen elders in de regio Languedoc-Roussillon uitgebreid beschreven.

Pézenas bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de nabije omgeving. Wij hebben voor u de beste aanbieders van vakantiehuizen, campings en hotels in het departement Hérault op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig en snel een geschikte vakantiebestemming in dit gedeelte van de regio Languedoc-Roussillon vinden!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant:

Zonnig Zuid-Frankrijk