Pont-Saint-Esprit

Pont-Saint-Esprit is een mooi plaatsje aan de rivier Rhône, in het departement Gard. Het plaatsje ligt ongeveer 22 kilometer ten noordwesten van de plaats Orange. Het plaatsje is met name bekend vanwege zijn brug over de rivier Rhône en kent een rijke geschiedenis.Pont-Saint-Esprit

Geschiedenis van Pont-Saint-Esprit

Het is aannemelijk dat er al sinds de prehistorie mensen gewoond moeten hebben langs de rivier Rhône. In de veertiende eeuw werd er bij het hedendaagse plaatsje een brug over de rivier Rhône gebouwd. Al snel werd dit een van de belangrijkste oversteekplaatsen over de rivier en ontstond er een klein plaatsje. De brug over de Rhône maakte deel uit van een belangrijke handelsroute, waardoor het plaatsje snel groeide. Dankzij zijn gunstige ontwikkeling ontwikkelde het plaatsje Pont-Saint-Esprit zich tot een van de belangrijkste handelsplaatsen in dit gedeelte van Zuid-Frankrijk. Vanwege zijn strategische ligging kreeg het plaatsje later in de geschiedenis echter ook te maken met de gevolgen van de Godsdienstoorlogen. Zo had het plaatsje hevig te lijden onder het geweld. Later, tijdens de Franse Revolutie, werd het plaatsje zelfs nagenoeg volledig verwoest. In de achttiende eeuw werd het plaatsje echter tot zijn volle glorie hersteld, waardoor Pont-Saint-Esprit tot op de dag van vandaag bekend staat als een van de leukste plaatsjes in het departement Gard.

Pont-Saint-Esprit vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Gard is een bezoekje aan dit leuke plaatsje aan de rivier Rhône meer dan de moeite waard. Het plaatsje heeft door de eeuwen heen zijn oorspronkelijke karakter weten te behouden. U kunt gerust een middagje doorbrengen in dit plaatsje zonder dat u zich hoeft te vervelen. Er is genoeg te zien in dit plaatsje, waaronder de priorij van Saint-Pierre uit de twaalfde eeuw en het zogenaamde Maison des Chevaliers, waar het Musée d’Art Sacré du Gard is gevestigd. Ook zijn er in de historische kern van dit plaatsje verschillende herenhuizen uit de vijftiende eeuw te vinden. Pont-Saint-Esprit is een prima vakantiebestemming voor een heerlijke vakantie in het departement Gard.
Pont-Saint-Esprit

Pont-Saint-Esprit bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier een leuk vakantiehuis, een mooie camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: