Prats-de-Mollo-la-Preste

Prats-de-Mollo-la-Preste is een mooi plaatsje dat nagenoeg op de grens met Spanje ligt, bij de Col d’Ares in het departement Pyrénées-Orientales. Prats-de-Mollo-la-Preste Dit plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in deze streek.

Geschiedenis van Prats-de-Mollo-la-Preste

Prats-de-Mollo-la-Preste kent een rijke geschiedenis. Ooit behoorde het plaatsje en haar omgeving toe aan de Spaanse provincie Catalonië. Al vroeg in de geschiedenis was dit plaatsje, dat aan de rivier Tech gelegen is, een van de belangrijkste grensplaatsjes in de regio. Als gevolg van het Verdrag van de Pyreneeën uit 1659 kwam het plaatsje in handen van het Franse koninkrijk. Men besloot om dit plaatsje, en de vallei waarin het gelegen is, te voorzien van een groot fort. Dit fort, Fort Lagarde genaamd, torent tot op de dag van vandaag uit boven het plaatsje en moest de grens met Spanje verdedigen. Door de eeuwen heen is het plaatsje er in geslaagd om haar historische karakter te behouden. Hierdoor staat Prats-de-Mollo-la-Preste tot op de dag van vandaag bekend als een van de mooiste plaatsjes in dit gebied.

Prats-de-Mollo-la-Preste vandaag de dag

Vandaag de dag is Prats-de-Mollo-la-Preste dat absoluut de moeite waard is om met een bezoekje te vereren wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Pyrénées-Orientales. Zo kunt u gerust een middagje door haar prachtige middeleeuwse straatjes wandelen. Wanneer u dit mooie plaatsje bezoekt kan een bezoekje aan haar indrukwekkende fort, Fort Lagarde, niet ontbreken. Onder meer aan haar indrukwekkende middeleeuwse poorten kunt u zien dat het plaatsje ooit is versterkt door niemand minder dan de bekende Franse fortenbouwer Vauban. In de omgeving van dit plaatsje is genoeg te zien en te beleven. Zo behoort een uitstapje naar Pic du Canigou tot de mogelijkheden. Ook zijn er vele wandelroutes uitgezet in de omgeving van het plaatsje. Een bezoekje aan de nabijgelegen en indrukwekkende Gorges de la Fou is een onvergetelijke ervaring.
Prats-de-Mollo-la-Preste

Prats-de-Mollo-la-Preste zelf bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje, dat nagenoeg op de grens met Spanje ligt, zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Pyrénées-Orientales ook interessant: