Roquebrun

Roquebrun is een plaatsje gelegen in het departement Hérault, aan de rivier Orb. Het plaatsje ligt aan de meest zuidelijke toegangsweg tot het nationale natuurpark Haut Languedoc, en staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in de regio.Roquebrun

Geschiedenis van Roquebrun

Hoewel bodemonderzoek in de nabije omgeving van het plaatsje heeft aangetoond dat dit gebied al in de prehistorie bewoond moet zijn geweest, vermoed men dat de locatie van het huidige plaatsje Roquebrun nog niet heel lang bewoond is. Wel blijkt uit verschillende historische documenten dat op de locatie van het plaatsje ooit een Romeins legerkamp moet hebben gestaan, ter verdediging van deze regio tegen aanvallen van buitenaf. Deze regio was met name belangrijk voor het Romeinse Rijk vanwege het feit dat het de Romeinse koloniën in Spanje verbond met de steden in Italië. De geschiedenis van Roquebrun begint eigenlijk pas in de middeleeuwen. Het plaatsje was belangrijk voor de regio, vanwege de vruchtbare grond. Zo groeiden hier onder meer perzikbomen en olijfbomen en waren er talloze wijngaarden. Op de hoger gelegen heuvels graasden de schapen en geiten. Roquebrun vergaarde hierdoor enige rijkdom door de handel met andere steden en dorpen. Ondanks al deze voorspoed zou het plaatsje met verschillende tegenslagen te maken krijgen. Zo werd de bevolking zwaar getroffen door de pest. Later kreeg het plaatsje ook nog eens uitbraken van cholera en tuberculose te verwerken. Ondanks deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis van Roquebrun, kon dit plaatsje toch uitgroeien tot een van de leukste plaatsjes die vandaag de dag in het departement Hérault te vinden zijn.

Roquebrun vandaag de dag

Vandaag de dag is Roquebrun een leuk plaatsje om te bezoeken. Het plaatsje is een ideale uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in de omgeving vanwege haar ideale ligging aan de rand van het natuurpark Haut Languedoc. Ook worden er in het plaatsje regelmatig markten georganiseerd, waar u terecht kunt voor regionale producten. De sportievelingen onder ons kunnen bij het dorpje een kano of kajak huren, waarmee zij de rivier Orb kunnen bevaren. Het plaatsje zelf is ook absoluut de moeite waard om te verkennen, met haar oude en smalle straatjes. Ook zijn er verschillende gezellige terrasjes waar u heerlijk kunt genieten van een koud drankje tijdens de warme zomerdagen. Een bezoekje aan Roquebrun is absoluut de moeite waard!
Roquebrun

Roquebrun bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: