Saint-Jean-du-Gard

Saint-Jean-du-Gard is een mooi dorpje dat aan de voet van de Cevennen gelegen is, in het departement Gard. Grotere plaatsen als Alès en Nîmes liggen niet ver bij dit plaatsje vandaan. Het plaatsje ligt aan de rivier Gardon en is met name bekend vanwege het toeristische treintje, dat vanuit dit plaatsje naar Anduze rijdt.

Geschiedenis van Saint-Jean-du-Gard

Dit plaatsje bij de Cevennen werd voor het eerst genoemd in een historisch document uit de twaalfde eeuw na Christus. Het plaatsje werd door de eeuwen heen sterk beïnvloed door het Protestantisme en groeide in de zestiende eeuw dan ook uit tot een belangrijk bolwerk van de Hugenoten. Later in de geschiedenis, van de negentiende- tot de twintigste eeuw, vergaarde Saint-Jean-du-Gard veel rijkdom dankzij de zijde-industrie. Aan het einde van de twintigste eeuw raakte de omgeving van het plaatsje steeds meer in trek onder de toeristen. Men besloot dan ook tot de aanleg van een treintje dat tussen Saint-Jean-du-Gard en Anduze rijdt. Door de jaren heen is dit mooie plaatsje dan ook uitgegroeid tot een van de meest geliefde plaatsjes in deze streek.

Saint-Jean-du-Gard vandaag de dag

Wanneer u uw vakantie doorbrengt in de Cevennen of het departement Gard is een bezoekje aan dit mooie plaatsje meer dan de moeite waard. In haar gezellige straatjes kunt u gerust een middagje doorbrengen zonder dat u zich hoeft te vervelen. In het plaatsje zijn verschillende gezellige restaurantjes te vinden. Ook in de omgeving van het plaatsje is veel te zien en te beleven. Gaat u er op uit om mooie steden als Alès en Nîmes te verkennen? Of gaat u met het toeristische treintje naar Anduze en de prachtige Bamboetuin van Prafrance? Voor natuurliefhebbers en wandelaars is een bezoekje aan de Cevennen een onvergetelijke ervaring. Hier kunt u naar hartenlust wandelen en prachtige foto’s maken. Dit mooie plaatsje is met andere woorden een ideale uitvalsbasis voor een veelzijdige vakantie in het departement Gard!
Saint-Jean-du-Gard

Saint-Jean-du-Gard bezoeken?

Wilt u dit mooie plaatsje aan de voet van de Cevennen zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Gard ook interessant: