Saint-Pons-de-Thomières

Saint-Pons-de-Thomières is een plaats in het departement Hérault, in het natuurgebied dat bekend staat als het Parc natural régional du Haut Languedoc. De plaats ligt ongeveer dertig kilometer ten noorden van het prachtige historische plaatsje Minerve.Saint-Pons-de-Thomières

Geschiedenis van Saint-Pons-de-Thomières

Op de huidige locatie van de plaats zijn sporen gevonden die er op duiden dat dit gebied al in de prehistorie bewoond is geweest. Zo zijn er onder meer prehistorische gereedschappen en scherven gevonden bij de bron van de rivier Jaur, die door het hedendaagse Saint-Pons-de-Thomières heen stroomt. De geschiedenis van dit plaatsje begint in het jaar 936 na Christus, toen er in opdracht van graaf Raymond van Toulouse een abdij werd gebouwd op de oever van de rivier Jaure. Rondom deze abdij ontstond al snel een klein plaatsje. Dit plaatsje werd door de eeuwen heen steeds groter en belangrijker, wat resulteerde in het bisdom van Saint-Pons-de-Thomières in het jaar 1318. Het feit dat de plaats aan de belangrijke handelsroute tussen plaats Albi en de Middellandse Zee lag, betekende dat er een welvarende periode aanbrak. Mede dankzij de inkomsten vanuit de handel en de aanwezigheid van haar eigen bisdom slaagde het plaatsje er door de eeuwen in om haar eigen oorspronkelijke karakter te behouden.

Saint-Pons-de-Thomières vandaag de dag

Vandaag de dag is Saint-Pons-de-Thomières een ideale vakantiebestemming voor een veelzijdige vakantie. Niet alleen is het plaatsje zelf, met haar mooie oude centrum meer dan de moeite waard om te bezoeken, ook is het plaatsje ideaal gelegen ten opzichte van meerdere interessante bezienswaardigheden en plaatsen. Zo is het nabijgelegen Minerve absoluut een bezoekje waard, maar ook een prachtige stad is op circa 65 kilometer afstand prima bereikbaar. Tot slot behoren ook dagjes aan het strand tot de mogelijkheden. De prachtige stranden bij Gruissan liggen op iets meer dan een uurtje rijden. Voor een heerlijke veelzijdige vakantie bent u in de omgeving van Saint-Pons-de-Thomières aan het juiste adres!
Saint-Pons-de-Thomières

Saint-Pons-de-Thomières bezoeken?

Wilt u deze leuke plaats zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving.

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: