Sainte-Enimie

Sainte-Enimie is een plaatsje gelegen in het departement Lozère, in de regio Languedoc-Roussillon. Het plaatsje staat bekend als een van de mooiste plaatsjes in de Gorges du Tarn en staat tevens op de lijst van de mooiste dorpjes in Frankrijk.Sainte-Enimie

Geschiedenis van Sainte-Enimie

Het plaatsje is tot stand gekomen dankzij de aanwezigheid van een Benedictijns klooster, dat in het jaar 951 na Christus werd opgericht door Stephen I, bisschop van de plaats Mende. Het plaatsje is vernoemd naar prinses Énimie. Volgens de legende wenste zij haar leven volledig in dienst te stellen van God. Toen zij een oud genoeg werd om in het huwelijk te treden, weigerde zij. Niet veel later zou blijken dat Énimie aan lepra leed. Nadat zij baadde in een riviertje in de nabijheid van het huidige plaatsje Sainte-Enimie, zou zij wonderbaarlijk zijn genezen. Zij besloot de rest van haar leven als non door te brengen in deze omgeving. Vanwege deze legende groeide de Benedictijnse abdij die hier in het jaar 951 na Christus werd gebouwd, uit tot een populair bedevaartsoord voor pelgrims. Tijdens de Franse Revolutie in het jaar 1798 werd de abdij echter met de grond gelijk gemaakt en werd de naam van het plaatsje zelfs tijdelijk veranderd in Puy Roc. Dit zou echter niet van lange duur zijn. Al snel werd de naam van het plaatsje weer veranderd in haar oorspronkelijke naam. In het jaar 1905 werd er een route aangelegd door de Gorges du Tarn, waardoor Sainte-Enimie beter bereikbaar werd voor de buitenwereld.

Sainte-Enimie vandaag de dag

Vandaag de dag staat Sainte-Enimie bekend als een van de hoogtepunten in de Gorges du Tarn. Het plaatsje heeft haar oorspronkelijke karakter goed weten te behouden. Wanneer u de Gorges du Tarn bezoekt, kan een bezoek aan dit prachtige plaatsje eigenlijk niet ontbreken. De combinatie van de prachtige oude gebouwen, de oude straatjes en de bijzondere ligging van dit plaatsje maken van Sainte-Enimie een plaatsje dat u echt eens bezocht moet hebben.
Sainte-Enimie

Sainte-Enimie bezoeken?

Wilt u dit prachtige plaatsje zelf bezoeken? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Lozère ook interessant: