Sète

Sète is een havenplaatsje gelegen in het departement Hèrault, in de regio Languedoc-Roussillon. Sète ligt aan de voet van de Mont Saint-Clair, een kalksteenheuvel die vroeger een eiland was. Sète

Geschiedenis van Sète

In de omgeving van het huidige plaatsje zijn voorwerpen gevonden die er op duiden dat het gebied rondom het plaatsje al sinds de elfde eeuw voor Christus bewoond moet zijn geweest. De daadwerkelijke geschiedenis van het plaatsje begint eigenlijk pas in de zeventiende eeuw na Christus, toen het plaatsje werd gesticht. De eerste steen werd op 29 juli 1666 gelegd door Pierre-Paul Riquet, die tevens verantwoordelijk was voor de aanleg van het Canal du Midi. Om de groei van het plaatsje te bevorderen, verklaarde niemand minder dan de Franse koning Lodewijk XIV dat iedereen huizen mocht bouwen en goederen mocht verkopen en produceren in het plaatsje, zonder daar belasting voor te hoeven betalen. In de negentiende eeuw na Christus maakte dit havenlplaatsje een zeer voorspoedige periode door. Er was inmiddels een grote haven aangelegd, waardoor het plaatsje in een klap de vijfde haven van Frankrijk had. Dit leverde veel inkomsten op uit de overzeese handel. Hierdoor kon het plaatsje uitgroeien tot het prachtige plaatsje zoals het vandaag de dag bekend staat.

Sète vandaag de dag

Vandaag de dag is Sète een leuk plaatsje om te bezoeken. Niet alleen vanwege haar gezellige binnenstad met terrasjes en vele winkeltjes, maar ook vanwege de prachtige stranden bij het plaatsje. Vanaf de heuvel Mont Saint-Clair kunt u genieten van een prachtig uitzicht over het plaatsje en de Middellandse Zee. In de nabije omgeving van Sète zijn meerdere leuke bezienswaardigheden en mooie plaatsjes te vinden, zoals bijvoorbeeld Pézenas. Ook grotere steden als Béziers en Montpellier zijn echter goed bereikbaar. Hierdoor is Sète niet alleen een perfecte vakantiebestemming voor een heerlijke strandvakantie, ook voor een culturele vakantie bent u hier aan het juiste adres.
Sète

Sète bezoeken?

Wilt u dit leuke plaatsje zelf bezoeken? Of hier lekker genieten op het strand? Zoek hier naar een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Hérault ook interessant: