Limousin

Limousin is een regio gelegen in het midden van Frankrijk.Limousin In het oosten grenst de regio Limousin aan de Auvergne, in het zuiden aan de regio Midi-Pyrénées, in het zuid-westen aan de regio Aquitaine en in het westen aan de regio Poitou-Charentes. Na Corsica is deze streek de dunst bevolkte regio van heel Frankrijk. Limoges is de hoofdstad van deze regio.

Geschiedenis van Limousin

Deze regio kent een rumoerige geschiedenis. Zo zijn er door de gehele regio verschillende kastelen te vinden, die doen herinneren aan de bloedige strijd tussen de koning van Frankrijk en de koning van Engeland, tijdens de Honderdjarige Oorlog. De geschiedenis van de regio begint echter al veel eerder. Al voor de opkomst van het Romeinse Rijk werd het gebied bewoond door een Gallische stam die bekend stond als de Lemovices. De naam van de regio is dan ook afgeleid van deze stam. In het jaar 52 na Christus slaagden de Romeinen er in om de regio te veroveren, ondanks fel verzet van de Lemovices. Na de gewelddadige periode rondom de verovering van dit gebied door de Romeinen, volgde een gewelddadige periode tijdens de Honderdjarige Oorlog. Deze periode heeft veel sporen nagelaten in de vorm van de talloze kastelen die in deze regio te vinden zijn. Op 10 juni 1944 werd het dorpje Oradour-sur-Glane uitgemoord door een SS Panzerdivisie. Ondanks dat de regio al over een zeer gewelddadige geschiedenis beschikte, is deze afschuwelijke gebeurtenis een pikzwarte bladzijde in de geschiedenis van deze regio.

Limousin vandaag de dag

Vandaag de dag staat deze regio bekend als een van de groenste en rustigste regio’s van heel Frankrijk. Onder meer dankzij het gevarieerde landschap heeft deze regio veel te bieden. Van de talloze meertjes tot aan prachtige rivieren als de Dordogne en de Vezère. Voor zowel natuurliefhebbers als sportievelingen is Limousin dan ook een prima vakantiebestemming. Zo zijn er talloze mogelijkheden om heerlijk te wandelen, fietsen of kanoën op een van de rivieren. Deze regio is dan ook een ideale vakantiebestemming!

Departementen van Limousin

Deze veelzijdige regio bestaat uit drie departementen, namelijk Corrèze, Creuse en Haute-Vienne. Per departement zijn de leukste bezienswaardigheden en de mooiste plaatsen op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden en plaatsen in Limousin

In deze regio zijn vele mooie bezienswaardigheden en plaatsen te vinden. Per departement zijn deze op een rijtje gezet.

Vakantie in Limousin

Op zoek naar een leuke camping in deze streek? Of toch liever een charmant vakantiehuis? Wij hebben voor u de mooiste vakantiehuizen, de leukste campings en de meest comfortabele hotels in deze veelzijdige vakantiestreek inzichtelijk gemaakt.