Bezienswaardigheden in Limousin

De regio Limousin is een geweldige vakantiebestemming.Bezienswaardigheden in Limousin Er zijn vele leuke bezienswaardigheden in Limousin te vinden. Deze mooie regio staat bekend om zijn mooie kastelen en prachtige natuurgebieden. De regio Limousin bestaat uit de departementen Corrèze, Creuse en Haute-Vienne. Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Limousin per departement voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig de leukste bezienswaardigheden in Limousin vinden!

 

Bezienswaardigheden in Corrèze

Het departement Corrèze is een veelzijdige streek en daardoor een perfecte vakantiebestemming. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in dit mooie departement kunt u onder meer de mooie grot Gouffre de la Fage bezoeken, of een van de mooie kastelen. Zo zijn uitstapjes naar het kasteel van Turenne of Tours de Merle leuk voor het hele gezin!

Bezienswaardigheden in Creuse

Ook in het departement Creuse is genoeg te zien en te beleven. Dit departement dankt zijn naam aan de gelijknamige rivier, die door deze streek stroomt. Wanneer u uw vakantie doorbrengt in het departement Creuse kunt u onder meer mooie kastelen als het kasteel van Boussac en het kasteel van Villemonteix bezoeken. Ook leuk is een uitstapje naar het mooie Lac de Vassivière. Dit mooie departement is met andere woorden een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin!

Bezienswaardigheden in Haute-Vienne

Het departement Haute-Vienne kent een rijke geschiedenis. Ook in dit gedeelte van de regio Limousin zijn vele bezienswaardigheden te vinden. Een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden in deze streek is Oradour-sur-Glane. Een bezoekje aan deze zeer indrukwekkende locatie is meer dan de moeite waard.

Zonnig Zuid-Frankrijk