Bezienswaardigheden in Haute-Vienne

Het departement Haute-Vienne is een ideale vakantiebestemming. Dit komt door de verschillende interessante bezienswaardigheden in Haute-Vienne. In deze streek, die bekend staat om haar mooie natuur, is genoeg te zien en te beleven.Bezienswaardigheden in Haute-Vienne Zo staat het Château de Bonneval, bij het plaatsje Coussac-Bonneval, bekend als een van de mooiste kastelen in de regio. Tijdens de warme zomerdagen is een bezoekje aan het Lac de Saint-Pardoux leuk voor het hele gezin. Zo kunt u heerlijk afkoelen in het water, of bijvoorbeeld kano’s huren om het meer te verkennen. Een bezoekje aan Oradour-sur-Glane zal u nog lang bijblijven. Dit dorpje werd op 10 juni 1944 door de Duitsers uitgemoord. Het oorspronkelijke dorpje is in haar originele staat gehouden en staat vandaag de dag bekend als een zeer indrukwekkende herinnering aan een inktzwarte bladzijde in de geschiedenis van deze streek.

De bezienswaardigheden in Haute-Vienne op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Haute-Vienne voor u op een rij gezet. Elk van deze bezienswaardigheden is goed bereikbaar vanuit het mooie plaatsje Mortemart, of de grotere stad Limoges. Waar Mortemart tot de allermooiste dorpjes in heel Frankrijk behoort en werkelijk waar piepklein is, is Limoges een grotere stad die zeer geschikt is als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie in deze streek. Ongeacht waar in het departement Haute-Vienne u uw vakantie doorbrengt: beide plaatsen zijn ook absoluut een bezoekje waard.

Bezienswaardigheden in Haute-Vienne

Deze bezienswaardigheden in Haute-Vienne bezoeken?

Wilt u deze interessante bezienswaardigheden in Haute-Vienne zelf bezoeken? Wij hebben voor u het uitgebreide aanbod aan vakantiehuizen, campings en hotels in dit gebied voor u inzichtelijk gemaakt. Zo kunt u elk van de hierboven genoemde bezienswaardigheden eenvoudig bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres in Haute-Vienne!