Bezienswaardigheden in Corrèze

Bezienswaardigheden in Corrèze zijn er in overvloed. Dit gebied staat naast haar prachtige natuur ook bekend om haar verschillende mooie bezienswaardigheden.Bezienswaardigheden in Limousin Zo zijn er in deze streek meerdere mooie kastelen te vinden, waaronder het kasteel van Ventadour, dat op een hoge rots gelegen is, bij het plaatsje Moustier-Ventadour. Dit kasteel kent een rijke geschiedenis en speelde een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland. Een ander mooi kasteel in dit gebied is Tours de Merle. Hoewel dit kasteel vandaag de dag vervallen is tot een ruïne, staat het bekend als een van de belangrijkste historische monumenten in de regio. Ook een bezoekje aan Gouffre de la Fage is erg interessant. Deze grot ligt bij het plaatsje Noailles en staat bekend om haar vleermuizenkolonie.

De bezienswaardigheden in Corrèze op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in Corrèze voor u op een rijtje gezet. De genoemde bezienswaardigheden zijn prima bereikbaar vanuit plaatsen als Brive-la-Gaillarde en Tulle. Ook zijn er in deze streek vele mooie kleine plaatsjes te vinden, zoals Beaulieu-sur-Dordogne, Collonges-la-Rouge en Curemonte. Deze plaatsjes zijn niet alleen geschikt als uitvalsbasis voor een vakantie in Corrèze, maar ook erg leuk om te bezoeken! Zo kunt u in elk van deze prachtige plaatsjes gerust een middagje doorbrengen.

Bezienswaardigheden in Corrèze

Deze bezienswaardigheden in Corrèze bezoeken?

Wilt u de leuke bezienswaardigheden in deze prachtige streek zelf bezoeken? Wij hebben voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de beste hotels in deze streek voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u elk van de genoemde bezienswaardigheden in Corrèze prima bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres!