Bezienswaardigheden in Creuse

Het departement Creuse staat bekend om haar veelzijdigheid. Bezienswaardigheden in het departement Creuse zijn er dan ook in overvloed. Voor zowel natuurliefhebbers als watersportliefhebbers is het Lac de Vassivière meer dan de moeite waard om met een bezoekje te vereren.Bezienswaardigheden in Creuse Dit mooie stuwmeer werd na de Tweede Wereldoorlog aangelegd. In de jaren zestig van de vorige eeuw besloot men om hier een toeristisch gebied van te maken. Daarom werden er verschillende strandjes aangelegd en ontstonden er diverse mogelijkheden voor watersporters. Ook voor de liefhebbers van mooie kastelen is er in het departement Creuse genoeg te beleven. Zo zijn bezoekjes aan mooie kastelen als het kasteel van Boussac en het kasteel van Villemonteix absoluut de moeite waard. Beide kastelen staan bekend om het feit dat zij de tand des tijds goed hebben doorstaan. Wanneer u deze kastelen bezoekt waant u zich dan ook zo in de middeleeuwen.

De bezienswaardigheden in Creuse op een rij

Op deze pagina zijn de leukste bezienswaardigheden in het departement Creuse voor u op een rijtje gezet. Elk van de onderstaande bezienswaardigheden is prima bereikbaar vanuit mooie plaatsen als Guéret en La Souterraine. Ook zijn er in deze mooie streek nog veel meer mooie plaatsen en bijzondere dorpjes te vinden, die elk absoluut de moeite waard zijn om met een bezoekje te vereren. Het moge duidelijk zijn: in het departement Creuse is altijd wel wat te zien of te beleven.

Bezienswaardigheden in Creuse

Deze bezienswaardigheden in Creuse bezoeken?

Wilt u de verschillende leuke bezienswaardigheden in Creuse zelf bezoeken? Wij helpen u graag een handje. Daarom hebben wij voor u de leukste vakantiehuizen, de mooiste campings en de beste hotels in deze streek op een rijtje gezet. Zo kunt u eenvoudig elk van de genoemde bezienswaardigheden in Creuse bezoeken vanaf uw eigen vakantieadres.