Château de Bonneval

Château de Bonneval is een prachtig kasteel, gelegen in het centrum van het plaatsje Coussac-Bonneval in het departement Haute-Vienne. Het kasteel staat bekend als een van de mooiste kastelen in de regio.Château de Bonneval

Geschiedenis van Château de Bonneval

Op de locatie van het kasteel zou ooit een Gallo-Romeinse villa hebben gestaan. Het kasteel zou door een gesticht zijn door een ridder die deel uitmaakte van de familie Bonneval. Het kasteel maakte deel uit van een serie van kastelen die de grens van de regio Aquitaine verdedigde tegen aanvallen van buitenaf. Mede doordat het kasteel haar strategische functie verloor, is het Château de Bonneval door de eeuwen heen veel veranderd. Zo beschikte het kasteel in de tiende eeuw na Christus nog over vier grote verdedigingstorens, dikke verdedigingsmuren en een ophaalbrug om het kasteel en haar garnizoen te beschermen tegen vijanden. In de latere eeuwen is het Château de Bonneval veelvuldig verbouwd. Het kasteel werd niet langer gezien als een gebouw met een militaire functie, waardoor het kasteel steeds meer veranderde in een mooi buitenhuis voor de familie Bonneval. Zo werd het kasteel onder meer in de twaalfde, veertiende en achttiende eeuw na Christus verbouwd door de familie Bonneval, met als uiteindelijke resultaat het prachtige kasteel zoals het vandaag de dag bekend staat.

Château de Bonneval vandaag de dag

Vandaag de dag is het Château de Bonneval opengesteld voor publiek. Iedere dag worden er meerdere rondleidingen georganiseerd. Aan de hand van een gids krijgt u een rondleiding door dit prachtige kasteel en krijgt u meer te weten over de historie van deze plek en de familie Bonneval. Een bezoekje aan Château de Bonneval is meer dan de moeite waard. Wanneer u dit kasteel bezoekt zult u al snel begrijpen waarom dit kasteel door de kenners tot de mooiste kastelen in de regio wordt gerekend.
Château de Bonneval

Château de Bonneval bezoeken?

Wilt u dit prachtige kasteel zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Haute-Vienne ook interessant: