Gouffre de la Fage

Gouffre de la Fage is een grot gelegen bij het plaatsje Noailles, ongeveer acht kilometer ten zuiden van de stad Brive-la-Gaillarde, in het departement Corrèze. Deze grot is onder meer bekend om haar vleermuizenkolonie.Gouffre de la Fage

Geschiedenis van Gouffre de la Fage

In de grot zijn verschillende gereedschappen gevonden die er op duiden dat de grot al tijdens de Prehistorie bewoond moet zijn geweest. Gouffre de la Fage werd aan het eind van de negentiende eeuw na Christus voor het eerst echt verkend, toen werklieden, die bezig waren met de aanleg van een spoorverbinding tussen Brive-la-Gaillarde en Cahors, zich met behulp van touwen in het gat in de grond lieten zakken. Niet veel later volgden enkele lokale geleerden het voorbeeld van de werklieden. Zij ontdekten dat de grot groter leek te zijn dan dat aanvankelijk gedacht werd. In de jaren 1891 en 1892 werd de grot verkent door de bekende Franse speleoloog Édouard-Alfred Martel. In het jaar 1950 werd er voor het eerst een kaart gemaakt van de grot. Gezien de pracht van de grot, die door de speleoloog Martel werd onderschreven, werd er een houten trap gebouwd, zodat de grot toegankelijk te maken voor het grote publiek.

Gouffre de la Fage vandaag de dag

Vandaag de dag is Gouffre de la Fage opengesteld voor het grote publiek en volgens sommigen een van de mooiste grotten in de omgeving. Het bezoek aan deze mooie grot begint met een afdaling in een groot gat in de grond, overgroeid met planten en mossen. Op een diepte van 25 meter komt u aan in de eerste ruimte van de grot, waar uw bezoek pas echt begint. U kunt er voor kiezen om de grot te bezoeken onder leiding van een gids, maar u kunt er ook voor kiezen om de verschillende zalen van deze mooie grot te verkennen. In de grot zijn verschillende panelen te vinden met informatie, waardoor u deze grot ook prima op eigen gelegenheid kunt bezoeken. Hoewel Gouffre de la Fage wellicht wat minder bekend is als andere grotten in de omgeving, is een bezoekje aan deze prachtige grot meer dan de moeite waard.
Gouffre de la Fage

Gouffre de la Fage bezoeken?

Wilt u deze prachtige grot zelf bezoeken? Zoek hier een mooi vakantiehuis, een leuke camping of een goed hotel in de omgeving!

Wellicht vindt u de onderstaande artikelen over Corrèze ook interessant: